Najpierw potrzebujesz klucza imbusowego 5 mm do przednich zamków pod osłoną przeciwsłoneczną, obracasz jeden, a następnie odwracasz klucz, aby obrócił się w przeciwnym kierunku, w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara, aby odblokować drugi. Po prawej stronie fotela kierowcy.
Teraz powinieneś zobaczyć, jak przednie 2 zamki wyskakują do góry, drugie dwa zamki najbliżej drzwi to zamki atrapa, one nie istnieją, możesz po prostu podnieść zamki, pociągając za twardy dach lub używając śrubokręta, aby go podnieść.
Trzeci zamek wymaga rozegrania zabawnej gry, musisz wejść do tyłu bagażnika i
A. Pociąć całą masę kartonowych rzeczy, które blokują widok,
lub
B. Ostrożnie go usunąć, wykorzystując swoją wiedzę z zakresu mechaniki.
Osobiście użyłem noża, aby usunąć dużą część obszaru, który się przede mną ukrywał.
Zobaczysz hydraulikę po jednej stronie, która ma mały, przypuszczam, sutek, tak mi się wydaje, wygląda jak symbol męski, skierowany ukośnie w dół na górze hydrauliki, wciskasz je do góry i masz coś po jednej stronie twardego dachu, a następnie to samo po drugiej stronie, łatwiej jest po prawej stronie wcisnąć go do góry, potrzebujesz klucza lub czegoś solidnego, aby wcisnąć go do góry, wtedy twój twardy dach może zostać zdjęty.
Odkryłem również, jak ręcznie założyć twardy dach

więc powiem ci, że możesz również ręcznie podnieść miękki dach, jeśli chcesz.
Teraz podnieś pałąk ochronny do góry, jeśli możesz, po stronie pasażera znajduje się małe kółko, które można przekręcić, to odblokuje obszar, z którego wychodzi twój miękki dach, teraz możesz ręcznie podnieść miękki dach, użyj klucza imbusowego, aby zablokować przód i zrób następujące czynności:
Podnieś obszar, w którym ukryty jest miękki dach
Zobaczysz, że zamki w tylnych zamkach są w środku, tak jakby, mogą być trochę wciągnięte, potrzebujesz do tego 2 osób, niech ktoś wciśnie hydraulikę z tyłu i wciśnie zamek z powrotem i zwolni hydraulikę, przestań ją wciskać, pozostanie zablokowana w ten sposób, teraz,
Kiedy już to zrobisz po obu stronach, możesz zrobić 2 rzeczy:
po pierwsze, podnieś swój miękki dach
lub 2, podnieś swój twardy dach
w każdym razie dostajesz dachy na ostatnie tylne zamki i każesz komuś wcisnąć sutek hydrauliczny w bagażniku, wciśnij tę stronę dachu w dół, wsunie się, zwolnij hydraulikę, jest stabilny
Zrób to samo po drugiej stronie, zablokuj przód kluczem imbusowym, a twoje dachy zostaną zablokowane i zabezpieczone! Wiem, że moja hydraulika jest zepsuta, więc tak muszę podnosić dachy latem.