PSE - Demontaż, ponowny montaż i sprawdzenie oraz obrócenie w razie potrzeby
PSE(A-37) posiada pompę próżniową do obsługi zamków drzwi, bagażnika i wlewu paliwa.
Steruje również alarmem (jeśli jest) i timerem oświetlenia wnętrza, czujnikiem zderzeniowym odblokowania drzwi
Plus przekaźnik tylnej szyby i model sterowania ARA, jeśli jest.
Komunikuje się z DAS poprzez CAN z jednostki MFC.
Właśnie wyjąłem swój, aby sprawdzić wilgoć. Spryskałem płytkę drukowaną lakierem i wywierciłem kilka otworów 1,5 mm w podstawie, ponieważ może się tam zbierać woda, jeśli się dostanie. Woda może przelewać się z zatkanych odpływów lub uszkodzonej gumowej uszczelki krawędzi.
(Zobacz także post nr 7, gdzie obróciłem urządzenie
)
1. zdejmij wykładzinę podłogową
2. wyjmij koło zapasowe (jeśli jest)
3. wyjmij podnośnik i uchwyt (pociągnij do góry z tyłu)
4. wyciągnij piankową skrzynkę od dołu i wyjmij, składając górę do tyłu
5. odłącz przewody próżniowe (oznaczyłem je, aby zidentyfikować. To ważne)
6. odłącz 2 wtyczki wiązki przewodów
7. używając małego płaskiego śrubokręta, wciśnij zatrzaski, wyjmij podstawę, podnosząc ją podczas poruszania się.
8. wykręć małe śruby torx (3)
9. pozwól, aby urządzenie wpadło do ręki
10. sprawdź pod kątem uszkodzeń spowodowanych wodą lub korozją (mój był OK)
11. w razie potrzeby wyczyść za pomocą nylonowej szczoteczki do zębów.
12. spryskaj powłoką, aby uszczelnić płytkę drukowaną (spryskałem również wd40 do złączy)
13. włóż urządzenie z powrotem do obudowy. Upewnij się, że rurki próżniowe są wyrównane z górnymi otworami
14. załóż torx
15. upewnij się, że dystanse silnika są wyrównane z otworami w podstawie i załóż płytę podstawy
16. załóż złącza kablowe
załóż przewody próżniowe
17. wsuń do piankowej skrzynki UWAGA: niektórzy owinęli tu plastikową torbę wokół całości. Postanowiłem tego nie robić, ponieważ wilgoć "może" zostać uwięziona w torbie?
18. wmanewruj piankową skrzynkę z powrotem do wnęki (cholerna robota, moja się rozerwała)
19. załóż uchwyt podnośnika i podnośnik
20. załóż koło lub skrzynkę, jeśli jest
21. załóż wykładzinę podłogową i przesuń dłoń wzdłuż górnej krawędzi tylnej, aby ponownie osadzić ją pod krawędzią.
Powodzenia
Bazzle
PSE(A-37) posiada pompę próżniową do obsługi zamków drzwi, bagażnika i wlewu paliwa.
Steruje również alarmem (jeśli jest) i timerem oświetlenia wnętrza, czujnikiem zderzeniowym odblokowania drzwi
Plus przekaźnik tylnej szyby i model sterowania ARA, jeśli jest.
Komunikuje się z DAS poprzez CAN z jednostki MFC.
Właśnie wyjąłem swój, aby sprawdzić wilgoć. Spryskałem płytkę drukowaną lakierem i wywierciłem kilka otworów 1,5 mm w podstawie, ponieważ może się tam zbierać woda, jeśli się dostanie. Woda może przelewać się z zatkanych odpływów lub uszkodzonej gumowej uszczelki krawędzi.
(Zobacz także post nr 7, gdzie obróciłem urządzenie
1. zdejmij wykładzinę podłogową
2. wyjmij koło zapasowe (jeśli jest)
3. wyjmij podnośnik i uchwyt (pociągnij do góry z tyłu)
4. wyciągnij piankową skrzynkę od dołu i wyjmij, składając górę do tyłu
5. odłącz przewody próżniowe (oznaczyłem je, aby zidentyfikować. To ważne)
6. odłącz 2 wtyczki wiązki przewodów
7. używając małego płaskiego śrubokręta, wciśnij zatrzaski, wyjmij podstawę, podnosząc ją podczas poruszania się.
8. wykręć małe śruby torx (3)
9. pozwól, aby urządzenie wpadło do ręki
10. sprawdź pod kątem uszkodzeń spowodowanych wodą lub korozją (mój był OK)
11. w razie potrzeby wyczyść za pomocą nylonowej szczoteczki do zębów.
12. spryskaj powłoką, aby uszczelnić płytkę drukowaną (spryskałem również wd40 do złączy)
13. włóż urządzenie z powrotem do obudowy. Upewnij się, że rurki próżniowe są wyrównane z górnymi otworami
14. załóż torx
15. upewnij się, że dystanse silnika są wyrównane z otworami w podstawie i załóż płytę podstawy
16. załóż złącza kablowe
załóż przewody próżniowe
17. wsuń do piankowej skrzynki UWAGA: niektórzy owinęli tu plastikową torbę wokół całości. Postanowiłem tego nie robić, ponieważ wilgoć "może" zostać uwięziona w torbie?
18. wmanewruj piankową skrzynkę z powrotem do wnęki (cholerna robota, moja się rozerwała)
19. załóż uchwyt podnośnika i podnośnik
20. załóż koło lub skrzynkę, jeśli jest
21. załóż wykładzinę podłogową i przesuń dłoń wzdłuż górnej krawędzi tylnej, aby ponownie osadzić ją pod krawędzią.
Powodzenia
Bazzle