Wymień płyn, gdy samochód jest zimny, ponieważ będziesz pracować tuż pomiędzy wydechem. Podnieś samochód tak, jakbyś chciał wymienić płyn w skrzyni biegów. Użyłem ramp z przodu i podniosłem tył, aby wyrównać samochód. Tuż za mocowaniem skrzyni biegów znajduje się blaszana osłona, która chroni tarczę elastyczną. Usuń dwie śruby za pomocą klucza 8 mm. Teraz zobaczysz śrubę korka wlewu po lewej stronie. Włóż bit gniazda sześciokątnego 6 mm, aby go wyjąć. Użyłem grzechotki z napędem 1/2", ponieważ było bardzo ciasno. Wyleci tylko kilka kropli płynu, więc patelnia tak naprawdę nie jest potrzebna. Ponieważ nie ma korka spustowego, użyłem odpowietrznika hamulcowego, aby wydostać płyn. Używając węża 1/4" wciśniętego w otwór wlewowy tak daleko, jak to możliwe, zacznij wysysać płyn. Udało mi się wydostać mniej niż pół litra. Mój płyn miał 100 tys. mil i był bardzo ciemny. Moim zdaniem zdecydowanie wymagał wymiany. Teraz przymocuj rurkę napełniającą do nowej butelki ATF do wyboru. Użyłem najnowszego płynu specyfikacji 236.14. Użyłem również węża 1/2" OD x 3/8" ID. Pasował idealnie do otworu wlewowego. Napełniaj, aż wypłynie z otworu i włóż sześciokątny korek wlewu z nową podkładką. Zamontuj blaszaną osłonę, posprzątaj i gotowe. Nie zauważyłem żadnej różnicy w prowadzeniu samochodu, ale czułem się dobrze, zmieniając go po zobaczeniu stanu płynu.