Mercedes-Benz Forum banner

Co to jest usługa "E"?

36K views 5 replies 6 participants last post by  Sveina  
#1 ·
Czy ktoś może mi powiedzieć, co to jest usługa "E"? Mój samochód mówi mi, że jedna jest należna za 25 dni. Szukałem w Google, ale nie miałem szczęścia.

#3 ·
Mój miał włączoną kontrolkę serwisową E, kiedy kupiłem go przy przebiegu 19 000 mil. Zleciłem sprawdzenie i przegląd samochodu w MB, ale nie wyłączyli kontrolki. Powiedzieli, że nie mogą tego zrobić, chyba że faktycznie wykonają przegląd samochodu i zrobią to przy przebiegu 26 000 mil. Po prostu zresetowałem kontrolkę serwisową, ponieważ nikt nie wydawał się zbytnio zaniepokojony i nic nie było w instrukcji obsługi (chyba że to pominąłem).

Ile mil mają Twoje samochody i jak dawno temu był ostatni serwis jakiegokolwiek rodzaju?

#4 ·
Mój miał zapaloną kontrolkę serwisową E, kiedy kupiłem go przy przebiegu 19 000 mil. Zleciłem sprawdzenie i przegląd samochodu w MB, ale nie wyłączyli kontrolki. Powiedzieli, że nie mogą tego zrobić, chyba że faktycznie wykonają przegląd samochodu i zrobią to przy przebiegu 26 000 mil. Po prostu zresetowałem kontrolkę serwisową, ponieważ nikt nie wydawał się zbytnio przejmować i nic nie było w instrukcji obsługi (chyba że to pominąłem).

Ile mil mają Twoje samochody i jak dawno temu był ostatni serwis jakiegokolwiek rodzaju?
Cześć. Czy możesz mi powiedzieć, jak zresetowałeś kontrolkę e urządzenia?

#6 ·
Zamknij wszystkie drzwi, maskę i tylną klapę. Zapłon na 1. stopień. Pokaż licznik przebiegu na wyświetlaczu. Następnie szybko naciśnij trzykrotnie przycisk R (reset na instrumencie). Następnie na wyświetlaczu pojawi się menu napięcia. Następnie nawiguj przyciskami na kierownicy do menu serwisowego i potwierdź, aby zrezygnować z konkretnej pozycji serwisowej lub całego serwisu. Wyłącz i włącz zasilanie ponownie, aby zobaczyć w regularnym przypomnieniu o serwisie za pomocą przycisków na kierownicy, że czas i przebieg zostały zresetowane.