Mercedes-Benz Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

Registered
Joined
5 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi, I have a 2012 ML 350. The rear lift gate opens intermittently. Weather I use the Key, door switch of lift gate latch sometimes the hatch will open 5 to 7 inches and then just stop. If I press any of the switches mentioned above the hatch will continue to open. I have read the error codes which there was only one which stated low voltage. I have experienced the intermittent opening at least 10 times so it seems odd to have only one error code logged. I have checked the main battery under the passages seat with the ignition switch set to accessories and read 12.6 VDC (with a load and no alternator).
I have read some other threads related to this error but have not found a definitive answer.
 

W163 and General M Gremlin
Joined
16,970 Posts
Welcome to the forum Zipper415,
Please Complete your Profile by adding the year and model of your car, so it will show next to every future post under your avatar.
Members are not likely to search for the one post the model of the car is mentioned.
 

Premium Member
2000 ML55 sold? 2013 ML500,? 2017 C43 AMG,1929 Victory 6 roadster, 1927 Dodge 4 sedan, 1929 Dodge
Joined
6,348 Posts
Hi, I have a 2012 ML 350. The rear lift gate opens intermittently. Weather I use the Key, door switch of lift gate latch sometimes the hatch will open 5 to 7 inches and then just stop. If I press any of the switches mentioned above the hatch will continue to open. I have read the error codes which there was only one which stated low voltage. I have experienced the intermittent opening at least 10 times so it seems odd to have only one error code logged. I have checked the main battery under the passages seat with the ignition switch set to accessories and read 12.6 VDC (with a load and no alternator).
I have read some other threads related to this error but have not found a definitive answer.
Spray the rubber seal with some silicone spray. Mine did what you mentioned and I found the rubber seal was sticking a little.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Registered
Joined
5 Posts
Discussion Starter · #5 ·
In an attempt to move forward with any suggestion anyone might have. I did exactly as matml430 suggested and applied silicon spray to the rear hatch gasket. No change. I have order a new strut motor and will communicate a status update when it is installed.
 

Premium Member
2000 ML55 sold? 2013 ML500,? 2017 C43 AMG,1929 Victory 6 roadster, 1927 Dodge 4 sedan, 1929 Dodge
Joined
6,348 Posts
In an attempt to move forward with any suggestion anyone might have. I did exactly as matml430 suggested and applied silicon spray to the rear hatch gasket. No change. I have order a new strut motor and will communicate a status update when it is installed.
Sorry it didn鈥檛 work for you.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
1 - 6 of 6 Posts
Top