Mercedes-Benz Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
W126 500SE 1990 Gas M117, 500SE 1986, 280S 1982, Trail Balzer 2008, Peugout 307SW 2005, E300 1987
Joined
·
26 Posts
Discussion Starter #1
Hi
I have a problem with my car remote control, it starts with working some time, but now it doesn’t response at all,!!!
I have checked remote battery and replaced it.
Checked fuse 15 front box, 2 and 11 rear fuse box, all are ok.

What else I have to check???
Regards,,
 

·
Registered
1994 S600 Coupe, 1995 S600 Coupe
Joined
·
1,728 Posts
You need to be more specific. What year is the car? What doesn't work? The locks? Or the car doesn't start?

Jon
 

·
Registered
W126 500SE 1990 Gas M117, 500SE 1986, 280S 1982, Trail Balzer 2008, Peugout 307SW 2005, E300 1987
Joined
·
26 Posts
Discussion Starter #3
The car model ‘97, the problem that the car not responding to remote when open or close the doors. But car starts ,( Although 2 days before even the engine crank But didn’t start. But after remove and placed fuse 11 it starts the engine.
But now I can’t close or open the doors using remote control!! Just by inserting the key in the door I can open the door, when reach home I have to press each and every door lock by hand then closing the driver door by the key.
Any ideas where is the problem?
 

·
Registered
1994 S600 Coupe, 1995 S600 Coupe
Joined
·
1,728 Posts
Sounds like your PSE pump under the back set has failed. It supplies vacuum and pressure to lock and unlock the car. Do a search here on PSE. Lots of info on this forum.

Jon
 

·
Registered
W126 500SE 1990 Gas M117, 500SE 1986, 280S 1982, Trail Balzer 2008, Peugout 307SW 2005, E300 1987
Joined
·
26 Posts
Discussion Starter #5
Jal1224,, I believe the pump is working, because in the console when pressing lock/unlock switches all doors respond (when I’m in the car)
The problem is the radio doesn’t received by the car, the green a red lights under the central mirror doesn’t flashing when I press the remote keys.
Usually when I pressed on remote key I get lights under central mirror flashed, hazard flash then doors unlocked. But now , no response!!
 

·
Registered
1994 S600 Coupe, 1995 S600 Coupe
Joined
·
1,728 Posts
Ok. You may just need to resync your remote to your car, especially since you changed the battery in the remote. The procedure varies by year. The procedure for a 97 should be as follows.

Point the remote toward the receiver at the bottom of the rear view mirror. Pop read the button twice. Switch the ignition on within 30 seconds. The vehicle and remote should now be synched.

You can test the remote to see if the IR transmitter is working, by turning on the camera in your cell phone, point the remote at the camera lens, hit a button on the remote, and see if you see a light on the phone screen when the button is pressed. If not, the battery is bad, the battery is installed wrong, or the remote is broken.

Jon
 
1 - 6 of 6 Posts
Top