Mercedes-Benz Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
1959 220S cabriolet, 1983 240D original owner, 1999 E300 turbo diesel, 1988 560SL, 2003 SLK320
Joined
·
3,513 Posts
Discussion Starter #1
Last night I had my fault codes read using the 38 pin connector under the hood, not the connector under the dash. I found it pretty interesting that my OBDII unit that connects under the dash would not test and read about 90% of the systems that the under the hood connector could.

Anyway, my car was running when the codes were read and when we were finished, I just drove off. I add this information because I'm not sure if what happened with my dash indicators was a function of this or not. I had two odd messages/warnings show up on my instrument cluster display.

1. Two small overlapping squares appeared just to the right of the odometer reading. I went through my owner's manual, but could find no indication of what they meant. I seem to recall seeing them once before, but don't recall what they mean.

2. When I turned the car off, the letters BAS appeared nice and big right where the odometer reading usually is.

Both of the above indicators disappeared when I restarted the car and they never came back on. There was no indication of any problems with the operation or drivability of the car during any of this. Anyone with information on what these indicators mean?

Thanks.

Len
'99 E300TD 73,000 miles
 

·
Registered
2000 ML430
Joined
·
14 Posts
The little squares mean there's more data to be seen.. (like pages.. the odometer, temp all that stuff is page 1.... ) I think you use the "R" button to switch pages...

I'm not entirely sure what would cause the BAS light to come on.. I don't know if it's a warning... There's another light for that system that's not in the center info screen and I think that one is more of a system error kind of thing...
 

·
Registered
1959 220S cabriolet, 1983 240D original owner, 1999 E300 turbo diesel, 1988 560SL, 2003 SLK320
Joined
·
3,513 Posts
Discussion Starter #3
Thanks for the reply. The dash messages disappeared after I restarted the car, so I'm guessing it was an anomaly caused by the code reader hook up.

Len
 
1 - 5 of 5 Posts
Top