Mercedes-Benz Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
98 SL500 SPORT SLVR
Joined
·
280 Posts
Discussion Starter #1
My left speaker goes in and out. It will come in if there is heavy bass or i turn it up load but it wont stay on. Any suggestions? Loose connection? Blown Speakers?

1998 sl 500 sport

thanks!
 

·
Registered
1999 E320 Wagon
Joined
·
367 Posts
If it a loose connection then when it comes on it will be as loud as the other speaker. If it is not as loud then it may be a problem with the speaker or audio amplifier. Does the audio drop out more or less depending on temperature?

Best way to know for sure is to remove the speaker and bench test it. It would probably be a good Idea to remove the matching speaker to compare. The only way to actually test the audio amp is to get a CD with a 0db test tone and measure the voltage across a 4 ohm resistor (not a speaker) with a TRUE RMS voltmeter.
 

·
Registered
1999 E320 Wagon
Joined
·
367 Posts
If it a loose connection then when it comes on it will be as loud as the other speaker. If it is not as loud then it may be a problem with the speaker or audio amplifier. Does the audio drop out more or less depending on temperature?

Best way to know for sure is to remove the speaker and bench test it. It would probably be a good Idea to remove the matching speaker to compare. The only way to actually test the audio amp is to get a CD with a 0db test tone and measure the voltage across a 4 ohm resistor (not a speaker) with a TRUE RMS voltmeter.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top