Mercedes-Benz Forum banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
I have a 2005 C320. The other day, I suddenly could not power on my radio. The screen is blank and the CD slot won't take a CD either. It was working fine all along. All the other electrical items in the dashboard and everywhere else are working fine. This is the original radio that came with the car when i got it ( brand new). I took it to my Mercedes dealer thinking it might be a quick check and quick fix and they want me to leave the car so they can run all these tests and take the radio out if need be. I am afraid they will say it's a big cost and maybe it really isn't. Can someone advise me as to what I should check first to trouble shoot the problem? I reviewed the big manual and it does not give that information. Could it be a fuse? Where is the fuse box for the radio and what would a bad fuse look like? Thank you kindly.
:)
 

·
Registered
2002 C230
Joined
·
15 Posts
Sounds like it's just a fuse. Open the hood and on your upper right hand corner, there should be a fuse box. Check fuse 64. Should be a red one 10 Amps. Should look either burnt or broken in the middle
 

·
Registered
'01-E320 & 02-ST2
Joined
·
31,631 Posts
Most of the MB HUs also have a fuse in the back of the HU, obviously you have to slide out the unit to check/replace it.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Radio Wonʻt Power On

Not sure of all possibilities but mine does the same thing sometimes. Try powering the radio off and then turn off the ignition. Give it a few seconds and restart the car and then retry the radio. Sometimes this works for mine. Seems like a computer glitch, in the sense that the radio start-up sequence doesnʻt fully finish - therefore the radio doesnʻt come on-line.

IF THIS DOES NOT WORK, disconnect the positive battery terminal completely. Then reconnect the positive terminal - THIS DOES BRING IT BACK EVERY TIME for mine! You may have to re-enter your radio security code afterwards but thatʻs the sure fix for me.

Dealership also gave me several possibilities including replacing the entire radio - all were over-kill in my opinion - itʻs only a radio, come on!!!
 

·
Coupe/Convertible Forums Moderator
CURRENT: 2011 SL550 FORMER: C300, ML350, CLK550 Cabriolet, C240, ML320, 300TD
Joined
·
19,816 Posts
Did you check the fuses?
 

·
Registered
2006 c240
Joined
·
1 Posts
Option 2 worked perfect for me

I tried disconnecting the positive battery terminal, then reconnected it again and radio starts working.
Not sure of all possibilities but mine does the same thing sometimes. Try powering the radio off and then turn off the ignition. Give it a few seconds and restart the car and then retry the radio. Sometimes this works for mine. Seems like a computer glitch, in the sense that the radio start-up sequence doesnʻt fully finish - therefore the radio doesnʻt come on-line.

IF THIS DOES NOT WORK, disconnect the positive battery terminal completely. Then reconnect the positive terminal - THIS DOES BRING IT BACK EVERY TIME for mine! You may have to re-enter your radio security code afterwards but thatʻs the sure fix for me.

Dealership also gave me several possibilities including replacing the entire radio - all were over-kill in my opinion - itʻs only a radio, come on!!!
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
I have a 2005 C320. The other day, I suddenly could not power on my radio. The screen is blank and the CD slot won't take a CD either. It was working fine all along. All the other electrical items in the dashboard and everywhere else are working fine. This is the original radio that came with the car when i got it ( brand new). I took it to my Mercedes dealer thinking it might be a quick check and quick fix and they want me to leave the car so they can run all these tests and take the radio out if need be. I am afraid they will say it's a big cost and maybe it really isn't. Can someone advise me as to what I should check first to trouble shoot the problem? I reviewed the big manual and it does not give that information. Could it be a fuse? Where is the fuse box for the radio and what would a bad fuse look like? Thank you kindly.
:)
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
I have the same problem I found out disconnect the battery for a few seconds and and hook it back up and works for another month or so.
I still haven't figured out why
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
I have a 2005 C320. The other day, I suddenly could not power on my radio. The screen is blank and the CD slot won't take a CD either. It was working fine all along. All the other electrical items in the dashboard and everywhere else are working fine. This is the original radio that came with the car when i got it ( brand new). I took it to my Mercedes dealer thinking it might be a quick check and quick fix and they want me to leave the car so they can run all these tests and take the radio out if need be. I am afraid they will say it's a big cost and maybe it really isn't. Can someone advise me as to what I should check first to trouble shoot the problem? I reviewed the big manual and it does not give that information. Could it be a fuse? Where is the fuse box for the radio and what would a bad fuse look like? Thank you kindly.
:)
Disconnecting and reconnecting positive battery terminal worked for me.
 
1 - 10 of 10 Posts
Top