Mercedes-Benz Forum banner

1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter #1
on my 2000 s430 radiator cooling was noise and get stuck because bearing.I buy new fan motor instal and now fan is getting only 3v and run very slow.I check fuses # 33 & 48 , when I pull out fuse 48 out fan is start spinnig on full speed but my AC is not cold I check freon pressure and is only 15psi low.Before fan motor went bad my AC was working good.
Now is my question do I should put more freon in?(maybe high pressure safety valve release freon because high pressure in lines due fan not working) or is just low because my fuse #48 is out?
Is my fan module by air pump bad?or is just temp sensor bad?
Thank you for your help
 

·
Outstanding Contributor - Always Remembered, RIP
Zotye Auto 1.5T T600 2016
Joined
·
52,804 Posts
on my 2000 s430 radiator cooling was noise and get stuck because bearing.I buy new fan motor instal and now fan is getting only 3v and run very slow.I check fuses # 33 & 48 , when I pull out fuse 48 out fan is start spinnig on full speed but my AC is not cold I check freon pressure and is only 15psi low.Before fan motor went bad my AC was working good.
Now is my question do I should put more freon in?(maybe high pressure safety valve release freon because high pressure in lines due fan not working) or is just low because my fuse #48 is out?
Is my fan module by air pump bad?or is just temp sensor bad?
Thank you for your help
You have a pressure sensor in the AC system that will trigger the fan to a higher speed and because the pressure is low the fan will not change speeds. Just add freon and all should be OK.
 
1 - 2 of 2 Posts
Top