Mercedes-Benz Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
1998 Cl 500 W140
No heat. Ac works fine. Fan motor works fine.
Ran Diagnostic on HVAC system and received 416, 417, and 418.Cleared duovalve and circulation codes. no new codes shown after 2 rides. I believe the original 416,417,and 418 codes were being displayed because i removed their respecting harness to check continuity on duo-valves solenoids.
right: 14 ohms
left 13.9 ohms.
no heat. any suggestions?
 

·
Registered
Joined
·
26 Posts
try vent. under aircon filter, work or not - if not brobably brushesof the motor , regulator also is suspected - but if it's problem wit regulator you will have insufficiently air and you won't be able to control it - min/auto/max
 

·
Registered
W220 S320 CDI 2005; W140 S280 1994 (Sold Nov. 2012)
Joined
·
867 Posts
1998 Cl 500 W140
No heat. Ac works fine. Fan motor works fine.
Ran Diagnostic on HVAC system and received 416, 417, and 418.Cleared duovalve and circulation codes. no new codes shown after 2 rides. I believe the original 416,417,and 418 codes were being displayed because i removed their respecting harness to check continuity on duo-valves solenoids.
right: 14 ohms
left 13.9 ohms.
no heat. any suggestions?
But what about the circulation pump: is it getting 12V and running?

Mike
 

·
Registered
97 s500 Coupe Black,ECU Tune,Mag Muffler,20's
Joined
·
192 Posts
Check your dual Valve its a heat regulator do a search everyone has to changed it out at some point but what i find what shorts it out is clogging if you change your coolant out regularly you are good to go this thing clogs up.
 

·
Registered
1998 S280
Joined
·
218 Posts
Does your engine take long to warm up? I had a similar problem with my other car, the engine coolant was very low. Just thought I would mention that.:)
 
1 - 5 of 5 Posts
Top