Mercedes-Benz Forum banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
91 500SL 37k,90 300SE sold, 91 300E sold , 92 300E137k ,02 Kia Sedona ,I know..... its a Mini van.
Joined
·
8,143 Posts
Discussion Starter #1
where is the illumination module on Dieter,the one that control's exterior lighting? working on bulb out lighting up on dash cluster,rear passenger side marker light no-opt, Pin #1 should have +12V,don't have it,grounds are good,wire is green/white.
 

·
Registered
91 500SL 37k,90 300SE sold, 91 300E sold , 92 300E137k ,02 Kia Sedona ,I know..... its a Mini van.
Joined
·
8,143 Posts
Discussion Starter #2
Well you guys are a lot of help! found it on my own ,its located behind the fuse box,under the cover,discovered if I jiggle the module l,rear marker comes on! removed it and inspected module solder points,looks good,just for the heck of it resoldered pin #1 in there,reinstalled ,same problem,now found a bare spot on green/white wire at the connector to module,so thinking bad connector? not much room to do anything in there?
its right next to my dirty nail! hehe! this is whats triggering the light on the instrument cluster to come on!
 

Attachments

·
Banned
1991 560sl / 1987 300TDT / 1995 E300D / 1994 S350D / 1993 300SD /Cummins Diesel PU /2 airplanes
Joined
·
861 Posts
Congrats for figuring that out!

I was just going to tell you where it was....okay, not really. I wish I had your electronic skills I might have to try and re-wire the harness on my 1995 E300D. Dealer wants $490 + tax for new glow plug harness and I just can't see paying that until I try to fix mine , then it will probably seem like a deal!
 

·
Registered
91 500SL 37k,90 300SE sold, 91 300E sold , 92 300E137k ,02 Kia Sedona ,I know..... its a Mini van.
Joined
·
8,143 Posts
Discussion Starter #4
Well gave up for today ,getting dark out! light comes on when I push on the module,so thinking wire connection,but there's hardly any room there to work on it,have to pull all the relays out up there,get the soldering iron out,cut and spice! at least I've isolated the problem! that bulb out light drives me crazy when I'm driving!
Had the big screen on and Neil Young came on in concert,had to watch!
 

Attachments

·
Registered
1988 "Zender" 300CE Coupe, 2009 Renault Koleos, 2007 Kia Rio Sport
Joined
·
3,189 Posts
Awwww you didn't give us a chance Johnny !
But congrats on finding it !
I have some of those but they are because installers just snip stuff and leave it there for posterity !
 

·
Registered
91 500SL 37k,90 300SE sold, 91 300E sold , 92 300E137k ,02 Kia Sedona ,I know..... its a Mini van.
Joined
·
8,143 Posts
Discussion Starter #6
Looking at the fuse box underpinnings I saw a butt splice in there?red? thinking some one's been in there before!
 

·
Registered
1988 "Zender" 300CE Coupe, 2009 Renault Koleos, 2007 Kia Rio Sport
Joined
·
3,189 Posts
WTF ???????????????????????????



OHHHHHhhhh sorrrrrryyy RED BUTT SPLICE not RED BUTT SLICE :D
 

·
Registered
91 500SL 37k,90 300SE sold, 91 300E sold , 92 300E137k ,02 Kia Sedona ,I know..... its a Mini van.
Joined
·
8,143 Posts
Discussion Starter #8
What an ass!!!hahaha
Well here I am next day still working on problem! took fuse box apart so I can get a good look at the connectors,verified correct pin location under there using a long jumper wire from pin #1 at rear pass side marker light and pin #1 at connector at fuse box,using a volt/ohm meter with audible continuity function ,taking the rear connector at fuse box apart is a challenge,but got it apart and pulled the socket out for #1,wire looks to be intact ,small bare spot,but still working,I do get a tone ,so wires ok,looking at the socket looked spread out a little ,so with some needle nose pliers squeezed it gently and heard a pop! and the thing looks perfect now.
will put it back together and see what happens,fingers crossed!
 

Attachments

·
Registered
91 500SL 37k,90 300SE sold, 91 300E sold , 92 300E137k ,02 Kia Sedona ,I know..... its a Mini van.
Joined
·
8,143 Posts
Discussion Starter #9
While I had illumination module out re soldered connection points to #1 pin and used sandpaper to clean all the pins,got it back together and it all works! no more irritating light bulb out warning on cluster! happy Dieter!
Silver bullet here I come:D
 

Attachments

1 - 11 of 11 Posts
Top