Mercedes-Benz Forum banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #1
I have a 2003 ML350 with the MCS command radio unit.
I bought a used DVD drvie for this car and had MB install it.
It works perfectly except if I turn off the car and then turn it back on the Nav screen goes blank, the radio, cd etc work and display OK, but no Nav.
If I let the car sit for 20-30 minutes it works again.

I changed the Drive with another one and same problem! So I don't think its the drive itself.
I took it to the dealer and they want big $$$ just to try to diaganose the problem.

Any ideas???
 

·
Registered
2002 ML 500, 1994 Ford Explorer donated to Doctors without Borders
Joined
·
2,126 Posts
What happens if you take out the DVD and re-insert, just after starting?

Can you tell if this is a power issue or software recognition issue?
 

·
Registered
2005 ML500 Special Edition, 2006 C230 Sport
Joined
·
356 Posts
I have the same problem. I have a appoinment with the dealer tomorrow morning
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #5
DVD in and out makes no difference. Pulled the radio fuse for one hour - no difference. My guess is that the memory / power problem.
 

·
Registered
02 ML55, 00 ML430 & 01 E430 4matic All Silver+Black
Joined
·
301 Posts
Have you tried a CD Driver cleaner? (A special CD cleans the laser head)
Just an idea. Good luck.
 

·
Registered
2012 ML350 4Matic Capri Blue Metalic w/ Almond interior
Joined
·
104 Posts
Having the same problem with my 2003 ML500 - Anybody remedy this Nav Screen Issue???
 

·
Registered
2005 ML500 Special Edition, 2006 C230 Sport
Joined
·
356 Posts
I'm in the waiting list, this navigation systems is on national back order. My system is on warranty.
 
1 - 10 of 10 Posts
Top