Mercedes-Benz Forum banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
2016 GLE 400 4Matic
Joined
·
434 Posts
Discussion Starter #1
After owning my CLK 500, C209 for about 13-14 years. I finally trade it in for a GLE 400 4matic fully loaded. So far I’m impress with the 3.0L V6 bi-turbo. I’m still getting use to the gadgets and other options.
2607468
 

·
Registered
2016 GLE 400 4Matic
Joined
·
434 Posts
Discussion Starter #3
I just notice the driver side camera under the side mirror is not working I’m getting a black solid square on the screen all the other camera are working. I made an appointment with the dealer this Friday to get it checked out.
 

·
Registered
2016 GLE 400 4Matic
Joined
·
434 Posts
Discussion Starter #4
Update
MB updated a new version of the software. Did not fix the 360 side camera. They order a new camera. Should be arriving by Tuesday.
 

·
Registered
2016 GLE 400 4Matic
Joined
·
434 Posts
Discussion Starter #5
I ran my iCarsoft MB II scanner for the hell of it and found (4) hidden stored code.

B21059a - No data found.

U040100 - Implausible data were received from the ECM.

C40100 - No data found.

U012187 - Communication with ESP has a malfunction.

Do you think all (4) codes were related to a dead or drain battery? I know the GLE was sitting at the dealer lot for a few months at least before I purchased It (this what the manager told me).
 

·
Registered
2005 CLK320
Joined
·
414 Posts
I ran my iCarsoft MB II scanner for the hell of it and found (4) hidden stored code.

B21059a - No data found.

U040100 - Implausible data were received from the ECM.

C40100 - No data found.

U012187 - Communication with ESP has a malfunction.

Do you think all (4) codes were related to a dead or drain battery? I know the GLE was sitting at the dealer lot for a few months at least before I purchased It (this what the manager told me).
I would just clear them and see if any come back, it's most likely nothing.

Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk
 

·
Premium Member
2000 ML55 sold😢 2013 ML500,😁 2015 C250 estate wagon, 1927 Dodge 4 sedan, 1929 Dodge
Joined
·
4,558 Posts
Agreed, make a note of them and clear them. After a few drive cycles scan it again and see if they come back. A flat or even low battery will throw a number of codes.
 

·
Registered
2016 GLE 400 4Matic
Joined
·
434 Posts
Discussion Starter #8
I did not clear it because I took the GLE to the dealer this morning and I sent my service provider of the snap shots of the DTC. I have them look into it while there installing the 360 replacement camera and I told them to make sure all the firmware is up to date.
 

·
Registered
2016 GLE 400 4Matic
Joined
·
434 Posts
Discussion Starter #9 (Edited)
Update
MB got the camera in and they replace the main battery due to low voltage. The updated firmware they won’t update it unless something wrong with it.
 
1 - 9 of 9 Posts
Top