Mercedes-Benz Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
Dear all,
I have an 2003 C class 240, it just died yesterday it had a quick crank but it would not start and no thing happened. We had to wait for well more than an hour to be able to start again (when the car is cold? as it had already happened like that a couple of times last week) then we also had :Alternator/Battery Visit Workshop! warning came on. All the electronics continue to work. Once the temp cools, the engine starts again. I would imagine the battery and alternator are fine because everything seems still works until then.
But Today even in the cold the car is cannot restart again.

Wonder if any one have similar problem and Would be grateful if you have any advice or a good Merc specialist garage in Bromley area would also be welcomed. Best
 

·
Coupe/Convertible Forums Moderator
CURRENT: 2011 SL550, 2011 C300 FORMER: ML350, CLK550 Cabriolet, C240, ML320, 300TD
Joined
·
19,452 Posts
When you say "it would not start", do you mean that the engine rotates, but does not "fire" or "catch"? If that is the symptom, especially since this happened when it was hot, then it could be a bad CPS. The voltage warning might have just been caused by trying to start the engine many times and running down the battery.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #3
Hi Rodney, Thanks for your feed-back.
Just tried to start again yesterday evening.. I could hear some light spanking when turning the ignition for the 1st time but abs nothing if trying to restart again after that. it could not start even in cold any more. I don't think this is a battery problem as all the electronic seems ok and music is still on.
Is it a startor moror pb? or Alternator ?
Many thanks again
 

·
Coupe/Convertible Forums Moderator
CURRENT: 2011 SL550, 2011 C300 FORMER: ML350, CLK550 Cabriolet, C240, ML320, 300TD
Joined
·
19,452 Posts
So no engine rotation? 99% of the time, that's a bad battery. There may be enough power to run some lights and the radio, but not enough for the starter.
 

·
Premium Member
1985 190E2.6(junked), 1995c220, 2000CLK430(totaled), 2001C240, 2009 CLS
Joined
·
421 Posts
may appear as a dumb question but, you haven't stated whether you opened hood to see if belt is still there, the alt/batt light will come on if alt is shot also , alt should put out a min. of 12.? volts.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top