Mercedes-Benz Forum banner

1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
1999 W208 CLK320
Joined
·
367 Posts
Discussion Starter #1
Hi guys.

I'm having problems with the interior blower, occasionally it will not work at all.
This can be a problem with misted up windows.

When it stops working, the display is fully functional, but the blower is completely dead. Then after a while it may start to
operate for no apparent reason.

I checked under the dash yesterday and found a loose connection, was hoping that would sort the problem,
but drove the car tonight and it was the same.

I'll have a look again tomorrow, but any suggestions, or anyone had the same problem and found a solution?

Thanks for any replies. Steve.
 

·
Registered
1999 W208 CLK320
Joined
·
367 Posts
Discussion Starter #2
So, I managed to have a look at the blower motor today.

Removed it from under the dash and visually inspected it. Electrics is a black art to me, but I remover the carbon brushes and they seem to have plenty of life left in them. Though the car is 21 years old, it only has 80K miles, so I wouldn't have expected them to be totally shot.

Other than that there was a small piece of what looked like grass in the motor housing, perhaps this has managed to interfere somehow? Literally grasping at straws here:rolleyes:

So back to square one really, I'll see if the fault persists and if so my next thought is to replace the blower motor.
I'm reluctant to do that, because when it works, it works perfectly.

Any thoughts or ideas are most welcome. I'll keep things updated.
 
1 - 2 of 2 Posts
Top