Mercedes-Benz Forum banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
1972 450sl 10704412002908 and 2005 toyota tacoma
Joined
·
89 Posts
Discussion Starter #1
I tugged on a relay actually the ecu or main relay #3 and of course the wires on the back of it decided to disconnect themselves in the process, does anyone know how those wires go back, or does anyone have a diagram. i was trying to move relays cause this one might be bad. It seems that all my grounds are good i believe
 

·
Registered
1972 450sl 10704412002908 and 2005 toyota tacoma
Joined
·
89 Posts
Discussion Starter #3
any help would be awesome

Sent from my Transformer Prime TF201 using AutoGuide.Com Free App
 

·
Registered
1972 450sl 10704412002908 and 2005 toyota tacoma
Joined
·
89 Posts
Discussion Starter #4
or maybe someone could carefully remove theirs and take a picture.

thanks
 

·
Premium Member
'72 350SL, '85 300D, '98 E320, '19 Subaru Outback (sold '14 GLK250)
Joined
·
10,340 Posts
You can find answer in shop manuals.

In the engine manual, page 07.4.1 p130/2 there is a pic of a relay with the pins identified. There are also diagrams in the D-Jet training manual. All relays have same basic connections, but different colour wires.

If you then go to the wiring diagram for your car in the Chassis manual, you will find the relay in question along with the colour of the wires that connect to each pin. (The numbers are small, but they are there.)

You will need to know what MB mean by Sw (black), Rt (red), Ge (yellow) etc - explained on the wiring diagram.
 

·
Registered
1972 450sl 10704412002908 and 2005 toyota tacoma
Joined
·
89 Posts
Discussion Starter #6
i have seen the diagrams but wasnt near the car to make sense of them at the same time, thought a picture would help a lot but ill check the diagrams when i get home
 

·
Registered
1972 450sl 10704412002908 and 2005 toyota tacoma
Joined
·
89 Posts
Discussion Starter #7
I'm not getting power to my ecu first what volt on what wire should I get and second how do I fix this
Sent from my SCH-I535 using AutoGuide.Com Free App
 

·
Registered
1972 450sl 10704412002908 and 2005 toyota tacoma
Joined
·
89 Posts
Discussion Starter #8
i got the relay wires back correct from what i believe. but im not getting any power to my ecu, i could just jump the whole thing, if I knew what wires going into the ecu needed power and which were my ground. I do a lot of wiring, i install car audio, but the color code for grounds and positive is very confusing on this car
 
1 - 9 of 9 Posts
Top