Mercedes-Benz Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
1991 350SDL 2004 G500
Joined
·
528 Posts
Discussion Starter · #1 ·
350SDL with a 300SDL engine

This came out of nowhere yesterday. We did an oil change and a light hosing down of the engine (With degreaser) I didn't drive it until this mourning.

Everything works fine from a standstill until the first shift of the transmission. From there on out there isn't much power and it won't shift again until I reach much higher RPM (above 3000). Cruising at around 40 then pushing it does nothing, slow acceleration at first but eventually the rpms will surge up to 3500-4000 but still no power.

We're stumped, please tell me that someone here knows whats going on.
 

·
Registered
84 300sd 85 300 sd 85 300sdl 03 745il bmw 65 mustang 67 mustang, 86 mustang cvt, 91 dodge stealth
Joined
·
131 Posts
Change your fuel filters first. This is a typical problem with 300 sd and if this fixes it you will know next time what to look for.
 

·
Registered
1991 350SDL 2004 G500
Joined
·
528 Posts
Discussion Starter · #3 ·
I read about that here on the forums and i'll be picking up the filter before I get home today. I'm curious though, if it is the fuel filter, wouldn't I have noticed a gradual loss of power over time instead of having it happen all of a sudden?
 

·
Registered
MERC v126 300SDL & w126 280s
Joined
·
50 Posts
you can also check if your car still might have the trap oxidizer which was recalled by mercedese benz....the symptoms u have mentioned usually are caused by the oxidizer and after its removed the car works perfectly
 
1 - 4 of 4 Posts
Top