Mercedes-Benz Forum banner

1 - 13 of 13 Posts

·
Registered
2003 Clk 55 AMG 1997 E420 Sport
Joined
·
66 Posts
Discussion Starter #1
I have a Cylinder 4 misfire,i am going to replace coil pack and boot.
Which is cylinder 4?Anyone have a schematic or link?
I would rather know tan start pulling connectors
Thanks
Dean
 

·
Registered
2003 Clk 55 AMG 1997 E420 Sport
Joined
·
66 Posts
Discussion Starter #2
I have a Cylinder 4 misfire,i am going to replace coil pack and boot.
Which is cylinder 4?Anyone have a schematic or link?
I would rather know tan start pulling connectors
Thanks
Dean
I think i found it.passenger side closet to firewall?
 

·
Registered
2001 E320
Joined
·
151 Posts
hey man... first, swap coil packs to see if it is the coil pack, before replacing it.... any other codes or symptoms?

....duh! sorry about my v6 and v8 confusion! ....v8 cylinder layout is 1 front to 4 rear on passenger side and 5 front to 8 rear on driver side ...

...btw, a misfire on rear cylinders could also be because your cat(s) may be/are plugged up ...good luck!
 

·
Registered
'01-E320 & 02-ST2
Joined
·
31,631 Posts
yeah,i guess it would be clearer if i would mention which car!!
1997 E420
Thanks
Dean
Actually, for either of the ones in your profile it's the passenger side firewall.

RKBAD, please edit or delete your post so others happening on the thread won't be confused. (Mod, please do so if RKBAD doesn't check back.)


Dean, the M119 was also known for having ignition wire connector problems, so I'd take a hard look at that, too. I'd probably just swap connector and wire with #3 and see if the misfire moves. If so you know the coils are good.

Plugs are 30K items IIRC for the M119, so if it's been a while pop in some new ones. Nothing fancy, just the regular ones.
 

·
Premium Member
07 Silverado CC Z71, 10 Chevy Tahoe LT, 12 BMW K1600GLT
Joined
·
5,812 Posts
Plugs are 30K items IIRC for the M119, so if it's been a while pop in some new ones. Nothing fancy, just the regular ones.
Just recently I had an occasional cylinder #2 misfire due to bad coil on my 97 E420 and I changed also the plugs a couple of weeks ago. One of the easiest plug changes on a modern V8 vehicle I've ever made. :thumbsup:

I've only had the car for 5K miles, but looking at the old plugs, I'd say it was about time. It had some Bosch Platinum Plus 2, but I put the regular copper Bosch F8DC4's in there. That's what it came from the factory with, anyway.
 

·
Registered
2003 Clk 55 AMG 1997 E420 Sport
Joined
·
66 Posts
Discussion Starter #9
so i replaced #4 coil and all the plugs,now she purrs like a kitten!,runs great,very smooth at idle,the only thing is i still have "check engine"and "check electronics".is this something that clears itself over so many starts /miles?
 

·
Registered
'01-E320 & 02-ST2
Joined
·
31,631 Posts
Assuming you've fixed what triggered the light, yes. You could also disconnect the battery, step on the brake pedal for 30 seconds and then reconnect and run the resets. I'd suggest the former, in a few days it should go out.

Glad she's running nice for you.
 

·
Premium Member
07 Silverado CC Z71, 10 Chevy Tahoe LT, 12 BMW K1600GLT
Joined
·
5,812 Posts
Or go buy an OBDII scanner and reset it with that. Chances are, you'll need it also in the future. ;)
 

·
Registered
2003 Clk 55 AMG 1997 E420 Sport
Joined
·
66 Posts
Discussion Starter #12
thanks guys,
ill give it few days,if it doesnt reset ill go get a code scanner.
thanks again for all the help
Dean
 

·
Registered
2003 Clk 55 AMG 1997 E420 Sport
Joined
·
66 Posts
Discussion Starter #13
It Reset!!took a couple of days but now everything is fine,new coil pack,new plugs,cars running great,
thanks to all the replies
Dean
 
1 - 13 of 13 Posts
Top