Mercedes-Benz Forum banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
'97 SL 500, 80K miles
Joined
·
35 Posts
Discussion Starter #1
I am trying to remove the Hardtop for the dry season in Vancouver and when I tried to operate it there are no sounds and no actions when I pull back on the red button but it does Flash. When I push forward after trying that I can hear the rear cylinders operating and the button does not flash. I have checked the fluid level in the reservoir and it is up to the mark. I am leary of using the hand tool to unlock the fronts (and backs) as I will need to be able to operate the soft top and until I am sure it will work I don't want to rely upon it.

Any suggestions ?
 

·
Registered
1999 SL500 Sport, Black Opal Pearl, Helios Leather, Pano roof, AMG Aero2 18"Split Rims, Rear Seats
Joined
·
1,231 Posts
When you pull the switch do the Windows go down? Check the fuse in the boot/trunk, maybe a bad connection
 

·
Registered
'97 SL 500, 80K miles
Joined
·
35 Posts
Discussion Starter #3
The windows do not operate but the fuses all appear to be good. When I first tried to remove the top I started with the windows down so did not notice the failure to cycle.
 

·
Registered
1987 560SL Gone but not forgotten! & 1999 SL500 For Now
Joined
·
745 Posts
Can you raise & lower the widows with the WINDOW control buttons on the console?

Bob
 

·
Registered
'97 SL 500, 80K miles
Joined
·
35 Posts
Discussion Starter #6
Should have read the forum better

Following the comments about the Windows - I tried to reset the windows as part of the process on the assumption that they were not re-set when the mechanic worked on it recently. It worked and now the top works and I have a convertible again.

Life is good (again)
 

·
Registered
1987 560SL Gone but not forgotten! & 1999 SL500 For Now
Joined
·
745 Posts
Well done, congrats! Now enjoy your ride-

Bob
 

·
Registered
Sl500 1997
Joined
·
215 Posts
All problems at Hardtop is from position sensors
They get dirty and doesnt operate correctly
One is some time we must clear and spray them
I had that problem and Star Diagnosis didnt read the problem.
I reprogramed roll bar,Cleaned door keys and htop sensors and now
It works like a dream :D
 
1 - 8 of 8 Posts
Top