Mercedes-Benz Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
2015 ML250 BTC
Joined
·
1,314 Posts
Discussion Starter #1
2003 ML500 FM went kaput! AM works mostly but on a long drive, for example, it starts crashing and only works for short periods when turned off and on, etc. Otherwise the rest of the NAV unit seems to work fine.

I've got an appt for to have this looked at. Anone have a clue about the possible problem and repair cost?
 

·
Registered
'00 w163 55 amg (sold) '02 w208 55 amg '03 w163 350 inspiration
Joined
·
711 Posts
believe mine is a faulty FM fuse in the rear hatch door; haven't had time to replace but it's worth a shot...just my 2 cents.
 

·
Registered
2015 ML250 BTC
Joined
·
1,314 Posts
Discussion Starter #4 (Edited)
bad antenna signal, perhaps? could you describe it a bit more.
The FM just stopped--no sound whatsoever. It does not work at all. (we were in the car when it stopped and there may have been a pop but I didn't hear it)

Tha AM will work fine but after a while, e.g., >30 minutes, it starts getting blinky. It's a sound like interference taking over. And, if you turn it off and on, it might still be bad or perhaps work normally again. But, if it does work Ok, it'll be just a short time before it's blinky again.

All the while, the Nav system works fine.
 

·
Registered
MBs
Joined
·
2,656 Posts
^^^
May need to be serviced at Alpine.


Alpine Electronics of America, Inc.
6590 Darin Way
Cypress, CA 90630

Phone: 1-800-421-2284 Ext.8853
Fax: 1-310-320-6906
Hours: 8:00 A.M. - 12:00 P.M. and 1:00 P.M. - 5:00 P.M., P.S.T. Mon. - Fri.
 

·
Super Moderator
99 ML430, 00 ML320, 05 E500 4matic Wagon
Joined
·
22,134 Posts
Hi there Wolfgang. I thought I was hallucinating.

I agree with the Alpine repair. The dealer was just going to do the same thing for ours
and mark it up 200%.
Alpine fixed it and had it back to us in 8 days. The customer was very happy.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top