Mercedes-Benz Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 17 of 17 Posts

·
Registered
19 W213, Ex 08 W211 E280, Ex 03 W203 C320 petrol, ML500, W140 and shed loads more.......
Joined
·
62 Posts
Discussion Starter · #1 ·
.
On a recommendation here, I purchased the 2019 EPC, WIS. I can get to the EPC, WIZ/ASRA screen that asks for a user and password.

The eBay vendor will not give this to me, instead he wants to remotely take over my computer and put it in. This is clearly very unsafe and I'm not going to allow this.

So can anyone help me with a user/password please ?

Thanks

Dave Mercedes owner for 37 years
 

·
Registered
223.168 & 213.050 & 906.633
Joined
·
10,445 Posts
What did you actually purchase, there is no 2019 EPC.

Could you post a screen capture from the user/password query? If it is the EWA NET login page, you can reset the credentials to default with a script that you should find from the EWA folders.
 

·
Registered
19 W213, Ex 08 W211 E280, Ex 03 W203 C320 petrol, ML500, W140 and shed loads more.......
Joined
·
62 Posts
Discussion Starter · #3 ·
What did you actually purchase, there is no 2019 EPC.

Could you post a screen capture from the user/password query? If it is the EWA NET login page, you can reset the credentials to default with a script that you should find from the EWA folders.
.
I purchased exactly what was recommended here on this forum:

https://www.ebay.co.uk/itm/NEW-03-2...air-Workshop-Manual-FULL-VERSION/273722026516

I went to VM player to get a screen capture but it's now showing errors and no longer asking for a user/password.
 

·
Registered
72 280SEL 4.5 / 97 SL500 / 79 350SL
Joined
·
74 Posts
.
On a recommendation here, I purchased the 2019 EPC, WIS. I can get to the EPC, WIZ/ASRA screen that asks for a user and password.

The eBay vendor will not give this to me, instead he wants to remotely take over my computer and put it in. This is clearly very unsafe and I'm not going to allow this.

So can anyone help me with a user/password please ?

Thanks

Dave Mercedes owner for 37 years
The default password is admin/admin. However, this looks like a virtual machine with pre-installed software so the password could be anything. Since this is a virtual machine, you can install Team Viewer right inside the virtual machine. This way the seller will not have access to your PC.


Looks like Windows on your virtual machine got corrupted. Do you still have the original download from the seller? If you do, start over.
 

·
Registered
19 W213, Ex 08 W211 E280, Ex 03 W203 C320 petrol, ML500, W140 and shed loads more.......
Joined
·
62 Posts
Discussion Starter · #6 ·
.
I tried admin/admin when it was working and no joy. Tried repairing VM Player and no joy.

I'm beginning to wonder why I asked for advice here in the first place !

Thanks

Dave
 

·
Registered
72 280SEL 4.5 / 97 SL500 / 79 350SL
Joined
·
74 Posts
Yes I do

Dave
Is this the screen you saw that was asking for the password?
https://i.imgur.com/qTMfTfH.jpg

If yes, delete the files you extracted before. Extract the downloaded files again.

Boot up the virtual machine.

Here you have two options.

1. Install Team Viewer inside the virtual machine and ask the seller to login to the machine and change the password for you.
2. Go to "C:\Program Files (x86)\EWA net\install\tools" inside your virtual machine and run "qml_reset_admin_password.bat" It will reset your admin password to "start"
 

·
Registered
19 W213, Ex 08 W211 E280, Ex 03 W203 C320 petrol, ML500, W140 and shed loads more.......
Joined
·
62 Posts
Discussion Starter · #10 · (Edited)
Is this the screen you saw that was asking for the password?
https://i.imgur.com/qTMfTfH.jpg

2. Go to "C:\Program Files (x86)\EWA net\install\tools" inside your virtual machine and run "qml_reset_admin_password.bat" It will reset your admin password to "start"
Yes, that was the screen, thank you. I'll take the (2) route wen I have more time, so password = start, user name = ?

EDIT: removed then reinstalled VMware player and still no joy. Does anyone have a simple solution please ?

Many thanks Dave
 

·
Registered
72 280SEL 4.5 / 97 SL500 / 79 350SL
Joined
·
74 Posts
Yes, that was the screen, thank you. I'll take the (2) route wen I have more time, so password = start, user name = ?

EDIT: removed then reinstalled VMware player and still no joy. Does anyone have a simple solution please ?

Many thanks Dave

The login will be admin/start


If you are seeing the same error, you did not delete the virtual machine itself. You just reinstalled the player. There is nothing wrong with the player, it's the Windows in your virtual machine that went haywire. In your VM player, right click on the virtual machine on the left and select "Delete from Disk". Then unpack huge files that you downloaded before and run it in the virtual machine again
 

·
Registered
223.168 & 213.050 & 906.633
Joined
·
10,445 Posts
.
I purchased exactly what was recommended here on this forum:

https://www.ebay.co.uk/itm/NEW-03-2...air-Workshop-Manual-FULL-VERSION/273722026516

I went to VM player to get a screen capture but it's now showing errors and no longer asking for a user/password.
The eBay listing states 11.2018 EPC which is the latest one.

Still not clear from the eBay listing if this was a virtual machine but this became clear on one of your screen captures. Easier for the seller but if the buyer has a windows computer, a native installation would be better (faster and stable).

Hope you have the original virtual machine backup (untouched) to reload as SickFinga suggested.
 

·
Registered
19 W213, Ex 08 W211 E280, Ex 03 W203 C320 petrol, ML500, W140 and shed loads more.......
Joined
·
62 Posts
Discussion Starter · #13 ·
Hope you have the original virtual machine backup (untouched) to reload as SickFinga suggested.
Not yet, would it be possible for someone to host their files for me ?

Thanks

Dave
 

·
Registered
72 280SEL 4.5 / 97 SL500 / 79 350SL
Joined
·
74 Posts
Not yet, would it be possible for someone to host their files for me ?

Thanks

Dave
EPC is 30gb, WIS is 20gb. I doubt anyone will be able to host this for you. From my experience, installation is not straight forward either. Too many times it just fails for no reason.
Like I said, if you still have access to the original VM files, reinstall them again. It's the easiest way to get up and running.
 

·
Registered
19 W213, Ex 08 W211 E280, Ex 03 W203 C320 petrol, ML500, W140 and shed loads more.......
Joined
·
62 Posts
Discussion Starter · #15 ·
.
OK, so I went to a dealer and used his EPC ! The problem is, that without a registration or chassis number, I was unable to locate the W213 2016 H14 light brown trim parts to put into my yet to be delivered (2019/2020) new one.
 

·
Registered
72 280SEL 4.5 / 97 SL500 / 79 350SL
Joined
·
74 Posts
.
OK, so I went to a dealer and used his EPC ! The problem is, that without a registration or chassis number, I was unable to locate the W213 2016 H14 light brown trim parts to put into my yet to be delivered (2019/2020) new one.
Do you mean Ash brown (option code H09)?

Here is a 2018 W213 for UK market with that option
https://www.datamb.com/vin/az1nGEyrbVR2xv67l


Keep in mind though, trim is very specific. Like if you have distronic and heads up display you'll have one part number if you don't, another. So you need match it exactly to your build sheet.
 

Attachments

·
Registered
19 W213, Ex 08 W211 E280, Ex 03 W203 C320 petrol, ML500, W140 and shed loads more.......
Joined
·
62 Posts
Discussion Starter · #17 ·
trim is very specific
Well, well, thank you ! How ever did you find this ?

The car I have ordered has memory front seats, stereo upgrade but not heated rear seats.

How can I do this ? I nearly bought a new 5 series because of this and I'm wondering if I made the right decision !

Many thanks

Dave
 
1 - 17 of 17 Posts
Status
Not open for further replies.
Top