Mercedes-Benz Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
1993 300CE
Joined
·
262 Posts
Discussion Starter #1
I searched, and this may sound a little repetitive, but the situation is a bit unique. I disconnected my battery a dew days ago when it was nearly dead to reset the radio (I had a problem with it, it's fixed now). I reconnected the battery and put the charger on. I plugged the charger in and it popped and a a spark and smoke came out of the charger. I used an old charger I have and charged it, but it hasn't charged. The car isn't turning over, so I'm wondering if it's something with the car (starter or etc.) or the battery. Thanks, M44
 

·
Registered
2013 E350 sedan, 2013 E350 cab, 1993 400E sold,1999 ML320
Joined
·
2,436 Posts
battery

If it wont do anything and there is power in the battery check the fuses first. after that battery. Do you have any lights or anything?
 

·
Registered
1986 mercedes benz amg 420
Joined
·
62 Posts
not to sure but could be alternater thing i kno if pos and neg terminals get mixed up it could fry some wiring to the alternater as well as a bad alt would keep draining your battery
 

·
Registered
1993 300CE
Joined
·
262 Posts
Discussion Starter #4
Yes, I have lights, and the fuses check out ok. Am I looking at replacing the starter or alternator? And how much will this end up costing?
 

·
W124 Moderator
86 190E 2.3L 16V, 2 95 320TE's, 02 S500
Joined
·
12,745 Posts
I would pull that battery and try another one first. It could have reversed polarity.

Jayare
 

·
Registered
1993 300CE
Joined
·
262 Posts
Discussion Starter #6
I pulled the battery and dropped another one in. Started right up. Thanks for the help, I'll be getting a new battery on Monday.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top