Mercedes-Benz Forum banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
Car intermittently stalled and then would start up and run for weeks. Car then stalled and would not start at all. We towed it to our home and replaced the air mass filter - car would not start. Replaced the crank position sensor. Car will start then stall in a few seconds. Replaced the cam sensor. Car will start and then stall again. I don't know what to do next. Do I need to clear the codes?
Thanks!
Randy
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #2
This is for the Mercedes Benz C320 year 2004 - the Pending Trouble Codes were P0112 Intake Air Temperature Sensor 1 Circuit Low Bank 1 and P0101 Mass or Volume Air Flow Sensor "A" Circuit Range/Performance; 0 confirmed trouble codes
 

·
Coupe/Convertible Forums Moderator
CURRENT: 2011 SL550, 2011 C300 FORMER: ML350, CLK550 Cabriolet, C240, ML320, 300TD
Joined
·
19,025 Posts
A bad MAF sensor will not prevent starting or running (though it may run poorly). You can unplug it and try starting to verify. You said you replaced the CPS. Where did you get the new one? If from eBay or Amazon, it may be fake crap.
 

·
Registered
2003 C320 coupe, 2000 ML320
Joined
·
509 Posts
At some point you need to check your fuel pressure.. It's been my experience,. start then stall.. Is a fuel pump on it's way out..
 

·
Registered
2001, w203, C220 105kw
Joined
·
52 Posts
There is also one part that is usually forgotten and can lead to failure to start. But i'm not sure if it can be the reason for C320.
In my C220 the O rings lost its elasticity at some fuel line connections and that lead to the car refusing to start. This was a year ago or so and i can't recall exactly where the mechanic replaced these O rings but i have some pictures from that time which might help.

2611404


2611405
 

·
Registered
2001, w203, C220 105kw
Joined
·
52 Posts
Also, another experience with C220, i had a crankshaft/camshaft sensor failure. After replacing that car would start without issues, but before that, it would just crank but wouldn't start.
Here's the location of that sensor on C220.
2611407
 
1 - 8 of 8 Posts
Top