Mercedes-Benz Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
I have an 06 C230 with 37K miles on it. Never had big issues with it until recently. The car started idling really really rough... and lost all of its power... it was really undrivable. Called the dealership service dpt. to set up an appointment. First thing they told me was a bad MAF, but they had to order the part from "Germany" they kept my car for about a week while waiting for the part. In the mean time they told me that they had found a problem with fuel injector #6, so they replaced it.

The day I got my car back, as soon as I got on the freeway and got on it, it started doing doing the same thing, so I took it back. After a few more days they told me that I had gotten "bad fuel" in the car, and after taking 3 fuel samples the 3rd one came with particles of rust in it, that were too fine for the fuel filter to catch, so it was clogging my fuel injectors. They quoted me a $1200 job not covered under warranty to clean up the tank the fuel lines and the injectors.

I got the car with me now, I didn't let them do the job on it beacuse I wasn't too sure about that being the real problem. They car has been driving fine for about a week, but I'm driving it very slowly not getting on the gas at all. Any ideas... Please help!
 

·
Registered
2000 Mercedes-Benz S500. Sold: 2000 C230K, Sold: 1997 Porsche 944S
Joined
·
1,271 Posts
I have an 06 C230 with 37K miles on it. Never had big issues with it until recently. The car started idling really really rough... and lost all of its power... it was really undrivable. Called the dealership service dpt. to set up an appointment. First thing they told me was a bad MAF, but they had to order the part from "Germany" they kept my car for about a week while waiting for the part. In the mean time they told me that they had found a problem with fuel injector #6, so they replaced it.

The day I got my car back, as soon as I got on the freeway and got on it, it started doing doing the same thing, so I took it back. After a few more days they told me that I had gotten "bad fuel" in the car, and after taking 3 fuel samples the 3rd one came with particles of rust in it, that were too fine for the fuel filter to catch, so it was clogging my fuel injectors. They quoted me a $1200 job not covered under warranty to clean up the tank the fuel lines and the injectors.

I got the car with me now, I didn't let them do the job on it beacuse I wasn't too sure about that being the real problem. They car has been driving fine for about a week, but I'm driving it very slowly not getting on the gas at all. Any ideas... Please help!

Save yourself $1100.00 dollars by taking it to another rip off Auto mechanic that does a Professional Machine that Power Cleans Injectors.
costs about $100.00
Also; replace your fuel filter
Use a Bottle of Sea Foam
 

·
Registered
Joined
·
1,236 Posts
Dump Seafoam in the gas tank, that should clean out your entire fuel system. Also do an ECU reset (pedal method), then drive the car, should fix most of your problems. If you still have problems, clean your MAS with CRC mass air sensor cleaner and follow up with 91% isopropyl alcohol. that should fix everything all for under $20.
 

·
Registered
2006 Mercedes C230 SPORT
Joined
·
23 Posts
damn thats crazy, well i had a prob. very similar. but i took it to the dealer in time. i started noticing way less MPG... i took it to the dealer and they quickly changed the fuel filter, it solved all my probs. cost me abt 400
 

·
Registered
2006 Mercedes C230 SPORT
Joined
·
23 Posts
and this was also on an 06 c230
 
1 - 6 of 6 Posts
Top