Mercedes-Benz Forum banner

1 - 13 of 13 Posts

·
Coupe/Convertible Forums Moderator
Joined
·
18,690 Posts
Discussion Starter #1
I have noticed than when opening or closing the roof, I get a very brief interruption in the COMAND audio at one point in the process. If I recall, it's just as the trunk lid closes. It's not an antenna issue, because I almost exclusively listen to either the Music Register or Bluetooth streaming (via a Coolstream CarPro plugged into the iPod connector). I've never though much about it, but some guys on the W207 forum noticed the same thing and they believe it's an antenna ground loss issue. I suspect it's a CAN bus messaging issue. This never happened on my W209 CLK, and maybe it only happens on facelift R230's with COMAND 2.5? Any idea?
 

·
Registered
Joined
·
626 Posts
I believe that the Bose sound system has an active EQ and there is a microphone that adjusts the sound to match the environment.

I think it switches modes from "open air" top down acoustics to coupe or top closed sound settings and
it is just an automatic mode change.

my 2 cents
 

·
Registered
Joined
·
626 Posts
my theory

I believe that the Bose sound system has an active EQ and there is a microphone that adjusts the sound.

I think it switches modes from "open air" top down acoustics to coupe or top closed sound settings and
it is just an automatic mode change.

my 2 cents
 

·
Coupe/Convertible Forums Moderator
Joined
·
18,690 Posts
Discussion Starter #7
I believe that the Bose sound system has an active EQ and there is a microphone that adjusts the sound.

I think it switches modes from "open air" top down acoustics to coupe or top closed sound settings and
it is just an automatic mode change.

my 2 cents
That's an interesting theory. Mine is the Harmon-Kardon system, but I believe it has similar logic for sound equalization. You definitely might be on to something!
 

·
Registered
Joined
·
39 Posts
My '09 does this as well though it briefly stopped right after I had the passenger SAM replaced. When the car was under warranty I asked about it and the dealership said it was normal. I don't like it but can obviously live with it.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Same here on my 2009 -- I assumed it was some sort of hand-off in the system related to the completion of the cycle, so I also use it as the way to tell the cycle is complete...
 
1 - 13 of 13 Posts
About this Discussion
12 Replies
9 Participants
High Technology
Mercedes-Benz Forum
BenzWorld.org forum is one of the largest Mercedes-Benz owner websites offering the most comprehensive collection of Mercedes-Benz information anywhere in the world. The site includes MB Forums, News, Galleries, Publications, Classifieds, Events and much more!
Full Forum Listing
Top