Mercedes-Benz Forum banner

500sel running and performance problem

934 Views 2 Replies 3 Participants Last post by  BENZDOC
i have a 1992 500sel 119.970 motor- well to make it short and to the point, u can start the caR UP IN THE MORING COOLANT TEMP ABOUT 15-20 C AND RUNS FINE FOR ABOUT 5 MIN TILL COOLANT TEMP GETS TO 40 C AND VEHICLE WILL START RUNNING ROUGH IN IDLE LIKE AN OLD 116 OR 117 MOTOR, ALSO FOR BOUT 650 TO BOUT 2200 RPM PERFORMAnce comming off of CTP is really poor (partial load) the upper load or above 2500 rpm vehicle accel. ok and runs strONG NOTE: I'VE REPLACED TIMMING CHAIN, BOTH CPAS AND ROTORS, 18-22 IN OF VACUUM, IGNTION TIMMING OK (10BTDC), THE ONLY TWO THINGS I CAN TELL (ANYONE WHO IS READING THIS) IS THAT THE EA'CC'ISC LIVE DATA TELL ME THAT THE CTP SWITCH OFF, CTP RECG.ON, AND THE SAFETY CUTT OFF OFF. ALSO THE ON/OFF RATIO IN THE LH-SFI READS ABOUT 10-15% IN IDLE, AND THE INJECTOR MILASEC ARE AT ABOUT 2.6 TO 2.9 IN IDLE? AND RELY WOULD HELP (PLEASE ONLY EXPER TECH )
1 - 3 of 3 Posts

· Registered
See signature
Joined
·
60 Posts
I'm no expert, but did you try the coils?...

I'm no expert, but did you try the coils?
 

· Registered
00 S500,99 4wgn,87TD
Joined
·
577 Posts
first thin iwould check is the mass air flow. remove it cold, clean it (only COLD) with ...

first thin iwould check is the mass air flow. remove it cold, clean it (only COLD) with non clorinated brake clean, and reinstall. clear all codes and drive. never mind the live data- are any codes present?? dirt built up on the mass air will give false readings to the ecu. remember to only clean it cold. and dont use carb cleaner!!!keep us informed...........
 
1 - 3 of 3 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top