Mercedes-Benz Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
My 87 420sel always started and ran like a champ til one morning when I came out and cranked her for a minute straight. I thought for sure I ran out of gas. I added a few gallons and cranked it through priming the pump and after ten minutes it finally started, and was idling at 2000 rpms. Ever since the car is very hard to start when cold, much like it is out of fuel or starving for it, and idles at 2k. One day I clicked the key off and right back on, forgetting to close my window, and the ignition switching seemed to reset the problem. It went back to normal idle, and when it was cold the next day, started just fine. However, my intermittent problem has become full time, and the ignition trick is not doing the job anymore. starting fluid has become a regular part of her daily diet.

I've been told to check vaccuum lines, but i truly believe this is sending unit/electrical related. I just don;t know where to begin. Anybody with some info please help, as driving in the snow with the car @ 2k is no longer fun and my new front rotors are starting to warp....

In addition to this, the airbag light is on when this occurs, and went out when the idle would drop down.
Also I must open the doors to move my seats, I figured that was a ground issue somewhere in the door switch cicuit and probably not at all related.

If you can be of any help a posted reply or email direct would be very much appreciated!!! [email protected]
thanks in advance!!
 

·
Registered
560sel
Joined
·
122 Posts
Check the OVP relay for hard start and high idle.
For the doors my wire diagram shows fuse 2 for doors closed and fuse 17 for doors open, check fuse 2.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top