Mercedes-Benz Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
2011 C250 4Matic (C300) M272 Runs rough and sputters

Before I bring it back in to the shop I thought I’d check with all of you.
2011 C250 4Matic (Canada only, same engine as the C300)

Symptoms
Runs rough and sputters at 1600-2200 rpms, even worse up a hill.
Seems to run fine when cold, first few min.
Runs smooth while idling
Not throwing any codes or pending codes.

Replaced all the plugs, 4 Camshaft Adjusters, air filters and the intake manifold actuator (was broken)
Thinking maybe I should replace the Coils and the Fuel filter… Grasping at straws here…
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Check airmass flow sensor. You can try with a cleaner . Worked great. Normally you have a code but sometimes the ecu doesn’t recognize the problem, especially when it only appears in a small range . The other is primer fuel pump pressure. It’s sitting inside the fuel tank.
Misfiring from the ignition system is always found with Dtc.
 

·
Registered
Joined
·
56 Posts
Sounds like a fuel pump issue. This symptoms can also occur if you are low on fuel and you hit the gas pedal or go up a hill.
 
1 - 3 of 3 Posts
About this Discussion
2 Replies
3 Participants
Vincent713
Mercedes-Benz Forum
BenzWorld.org forum is one of the largest Mercedes-Benz owner websites offering the most comprehensive collection of Mercedes-Benz information anywhere in the world. The site includes MB Forums, News, Galleries, Publications, Classifieds, Events and much more!
Full Forum Listing
Top