Mercedes-Benz Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Discussion Starter #1
So I had the mechanic next door change out my front wheel bearing because of a grumbling noise. While doing so he discovered the front right cv axle was going bad too. So he put in a new axle in the front right, new bearings and new speed sensors.

No more noise but now we have abs lights and funny brakes.

Scanned it with my icarsoft mercedes scanner

It stated right front speed sensor. Clean multipole ring.

I'm suspecting that he didnt install or get the tone ring, multipole ring, or magnetic ring.( I found several different names for it)

Can someone tell me where this is on the suv and where can I get the part.


Sent from my SM-N960U using Tapatalk
 

·
Premium Member
Joined
·
16,708 Posts
I know what your answer will be to this question, but did you try to clear the code?

The tone ring is part of the wheel bearing.

Crawl under the right side and see if that new axle is spanking clean.

Didn't he give you the parts that he replaced?
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Discussion Starter #4
I know what your answer will be to this question, but did you try to clear the code?

The tone ring is on the axle shaft.

Crawl under the right side and see if that new axle is spanking clean.

Didn't he give you the parts that he replaced?
Yes. Cleared the codes several time. But I will check for the ring tonight.

Sent from my SM-N960U using Tapatalk
 
1 - 5 of 5 Posts
About this Discussion
4 Replies
3 Participants
43sqd
Mercedes-Benz Forum
BenzWorld.org forum is one of the largest Mercedes-Benz owner websites offering the most comprehensive collection of Mercedes-Benz information anywhere in the world. The site includes MB Forums, News, Galleries, Publications, Classifieds, Events and much more!
Full Forum Listing
Top