Mercedes-Benz Forum banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
1998 E430 instrument cluster gauges (radiator temperature, fuel gage, oil pressure and tacho) stopped working. Outside temp, mileage & trip mileage and clock all light up but mileage does not change when driving.
I have checked all fuses, checked for loose wires underneath and removed instrument cluster to check for loose wires. When I had my mercedes mechanic put tester to check system it would not show anything (assuming that was because there was no power to the cluster?) Anyone have had this experience and can give advice? Thank you.
 

·
Premium Member
2001 E320 - Brilliant Silver/Ash: 107,000+
Joined
·
17,193 Posts
This is a tough one, but since parts of the cluster work and others don't, it would almost have to be a connection or a short. Clearly power is getting to it since the LEDs light up. I'd check the connections again and the relevant fuses with a meter. They don't always look like they are blown by visual inspection.
 

·
Registered
W210.265/2001, W220/S500/2000, Porsche 997 C2S/2006, GMC K1500/1992
Joined
·
2,157 Posts
I got problem with the 2 back light lamps. One is next to the left turn signal and the one below. 2 weeks ago, I pull the cluster out and put 1.75 mm shims behind the gear & time, temp. displays, all works perfect. But the lamps I tested for continuity are OK but those did not light up when I turn on the light switch to position 1. All other back lamps works OK. Can anyone knows how to fix the circuit for those 2 lamps.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #4
My mechanic did check all fuses and then I even replaced them with new ones as I had read that sometimes they check out o.k. but are not. Do you know where the power to the instrument cluster feeds from? As the lights that do come on are leds whereas the rest that is not working are dial gages as opposed to lights.
Thanks
 

·
Registered
99 E430, 01 E430 Sport, 00 SL500
Joined
·
3,266 Posts
>>mileage does not change when driving.
Wow, that might be some trick for some old W210 car to get really low mileage.
 

·
Registered
2001 SLK 320(217K Miles), 2002 E320 Special Edition(183K Miles)
Joined
·
3,464 Posts
As the lights that do come on are leds whereas the rest that is not working are dial gages as opposed to lights.
Thanks
Did the rest of the instruments ever work after you installed LEDs in place of the normal bulbs?
 

·
Registered
1999 E55, 2001 E320, 1990 560 SEC, 2004 ML350, 2001 ML55, 1995 S500, 1998 SL500, 2010 E550 Sport zoo
Joined
·
7,035 Posts
On lighting, I think you can't mix-n-match like that.. different resistance between normal and LED...all normal or all LED
 

·
Registered
R129 104 SL320, 1998, Panoramic roof, Tourmaline Green with Mushroom hide interior.
Joined
·
24 Posts
my R129 has exactly the same problem

Hi,

Today my R129 developed exactly the same symptoms as your car. Can you tell me what the solution turned out to be?

Regards
Paul
 
1 - 8 of 8 Posts
Top