Mercedes-Benz Forum banner

1989 190E 2.6 wobble??

797 Views 7 Replies 5 Participants Last post by  BC190E
Hey guys, new to this site, just got a 1989 190E 2.6 auto
I am new to MB, ive had a 4x4 99% of the time, and front wheel drive cars other than that.

I am having a little bit of a "wobble" when at constant speed. The car rocks side to side, but before that happens when I am accelerating the car kinda shifts to the right a little bit than when I even out the speed it starts to wobble.... Any Ideas?

Oh and HELLO FROM MISSION BC CANADA :) :thumbsup:
1 - 8 of 8 Posts

· Registered
1987 190E 2.6
Joined
·
17 Posts
Discussion Starter · #3 · (Edited)
thats what I thought, but it doesnt start at one speed, and like I said it shifts to the right when you get to the spot.
I had un balanced 4x4 tires on my old suv and it would start the "shake" at just under 100KM/H
and this is more wobble than anything, and when I accelerate even up to 140kph it does not wobble till it evenouts..
 

· W124 Moderator
86 190E 2.3L 16V, 95 320TE 02 S500
Joined
·
13,356 Posts
Have the tires pulled and put on a balance machine. Sounds as if some belts within the tire/tires may have shifted. On my 190E 2.3 16V, it was smooth as glass until I hit about 60 mph, which doesn't take long. At that point, it felt like a bent rim. Turned out to be a shifted belt on one rear tire. Have the tire guy look for the rim to wobble or watch to see if the tire is wobbling.

Good Luck,

Jayare

PS. You may want to visit the W201 forum. That's where 190E owners live. Never the less, welcome
 

· Registered
2016 535i, 2019 Q5
Joined
·
5,652 Posts
If it pulls to the left/right upon acceleration that will be your rear Control Arms. Have exactly the same problem on my TE....Not really a "huge" problem...but I gotta get around to fixing it as it is causing excessive sidewall wear on my tires.
 

· Registered
1987 190E 2.6
Joined
·
17 Posts
Discussion Starter · #6 ·
If it pulls to the left/right upon acceleration that will be your rear Control Arms. Have exactly the same problem on my TE....Not really a "huge" problem...but I gotta get around to fixing it as it is causing excessive sidewall wear on my tires.
I take it you mean the rear control arm bushings?
 
1 - 8 of 8 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top