Mercedes-Benz Forum banner

Discussions Showcase Albums Media Media Comments Tags Marketplace

1-20 of 26 Results
  1. R129 SL-Class
    Hello, Longtime reader of the forum, first post. I got in way over my head with this one. I have a 1995 SL500 with the older style interior. I bought a 1996 SL500 as a parts car (with the newer style door panels). I changed the doors from the 1996 to the 1995. (whole door plus interior...
  2. W220 S-Class
    Hi guys, About a month back I bought my 12.2001 s500 w220. It all worked fine until one day I overtook someone and had to break a little harsher. After that the car jumped out of gear into neutral and would only go back in gear if I slowed down or stopped completely, went into neutral or park...
  3. W210 E-Class
    I am doing a conductor plate/plug connector/fluid swap due to the famed limp mode AND fluid in my TCM, but am thinking about changing out my solenoids while I am in there. I took all solenoids out and tested their resistances as follows: Torque converter lockup solenoid: 3.8 ohms (range is 2-4)...
  4. C208/A208 CLK-Class
    Hello Since I got the CLK 320 A208 (convertible) I've had a problem with the car entering limp mode under hard acceleration. Particularly if the pedal hits the "kick down" button. The fault is easily reset with a stop and restart, but that is a bit embarrassing, sitting at the side of the road...
  5. W210 E-Class
    Does anybody know if the Icarsoft MBII V-3 Scanner is able to reset TCM on a 1997 E-320 to take vehicle out of Limp Mode? Can’t find a Solid answer it seems, Just wanna be sure before I pull the trigger on it and Buy it. If anyone has recommendations on a affordable Scanner that is capable of...
  6. W251 R-Class
    Hi - I'd be grateful if someone could help me diagnose a problem I am having... The car has done about 180,000 miles but has run beautifully until recently. When driving slowly with revs between 1000 - 2000 the car is extremely "jerky" - as though there is either not enough - or too much fuel...
  7. W210 E-Class
    I picked up this lovely last month, and I think I‘ve narrowed down a problem through research but I’d like to check with my betters before laying out the cash for an MAF. Symptoms: 1. rough idle in drive when stopped (suspect motor mounts as well) 2. slight hesitation, worse when cold, 3. Goes...
  8. Diesel Discussion
    Hi there I have a vito 112 cdi, its run great so far 350 000 km its been used as a transport vehicle for work. we parked it on a friday and it was all working fine, on the monday when we started it we had no accelerator. we noticed 2x blue wires had been chewed by rats, ontop of the accelerator...
  9. W163 M-Class
    I'm experiencing an issue with my 2002 Mercedes-Benz ML320 (W163) with 80,000 miles on it. It is sporadically going into Limp mode and there is not any specific pattern to when the problem occurs. Multiple dash lights would blink at the same time and I would have trouble accelerating first 1st/...
  10. W211 E-Class
    I have a 2007 E320 Blutec with the 722.9 transmission. About 80,000 miles ago I had the conductor plate (also known as electro-hydraulic control unit) rebuilt for a faulty Y3/8n1. It worked great for about 80,000 miles--which was certainly the neighborhood of the miles I got out of the original...
  11. W220 S-Class
    Hey All. New here. In trouble with a ‘02 S500 722.6 in Limp Mode. Backstory. Drove on icy roads for many miles then all ABS, ESP, Chk Eng lights pop on steep, cambered icy road, heavy slippage. Yet, Runs fine still for many many miles. Then I decide to clean the engine compartment up, degrease...
  12. W245 B-Class
    Greetings all and thanks for the great discussions. I have a 2006 RHD B200 turbo which consistently goes into limp mode when the engine warms up, usually after about 5 kilometres. I have a Launch Creader and it reads that I have an N47-5 issue initially. Then, the further I drive, there are...
  13. C219 CLS-Class
    History: I bought this car 4 months ago with 67,000ish miles on it,and it seemed fine. After driving a couple days I got errors for ESP and ABS and the car went in to limp mode. A quick scan at the autoparts store showed code P0600 After reading the forum, I replaced the brake light switch and...
  14. W210 E-Class
    ok I have a 2002 e320 benz.. I just recently was driving the car for about 2 weeks in limp mode.. Car was stuck in 2nd but I would take it on short runs to the gas station and maybe to the supermarket but nowhere far.. I finally get the shifter it was very simple to put in it mightve taken me...
  15. W163 M-Class
    Hello group, this will be my first post to the forum so please be gentle lol. So just for some back story, purchased a used 2002 ML320 about a year ago and at that time had around 136,000 miles. No issues until about 4mo ago when we had to patch a crack in the exhaust pipe system. Eventually I...
  16. W220 S-Class
    Good afternoon beautiful people of the forums. I recently purchased a 2000 S500 with 150k miles. I went into the purchase knowing that the transmission had problems. The car would be in limp mode unless it was warm, then it would shift perfectly. I also noticed the torque converter shuttered in...
  17. W210 E-Class
    1998 e320 sedan Okay so I took my car to the shop to have my modulator plug fixed so I decided to do a transmission serviced as well after all that the car would not shift it was shifting fine before so we tried to check for any code but it turns out cars not equipped with Tcm?? Took the Tcm out...
  18. W204 C-Class
    2010 C300 W204 Automatic RWD 40k Mi I have intermittent issues with the ESC unavailable message on the dash. When the message comes up then the car goes into limp mode. Occasionally i get a check engine light but it comes and goes. If I go on a long trip it seems fine. If I go for a short trip...
  19. C209/A209 CLK-Class
    My 06 CLK 350 is stuck in limp mode and it's been that way for about a year. It started off by clunking pretty heavily when I'd put it in drive, then later it started getting stuck in first gear when taking off from a red light. I'd have to pull over, turn off the car, start it up again and it...
  20. R129 SL-Class
    I looked through the posts/archives and while I found quite a bit on ASR issues, I am not finding an answer to what I am seeing with my car. If this question has already been posted somewhere, please direct me to the right location. So to backup a bit. I recently bought a 1995 SL500...
1-20 of 26 Results
Top