Transmission - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 10-21-2018, 06:31 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Oct 2018
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Transmission

Hi! Everyone. I’m from Malaysia. I need help for my W246 2013 which have a problem with changing gear from D to R. It’s happen when i drive, stop and then reverse. At that time, shifting gear D to R cannot happen and the engine automatically off. Alls popup/sign will appear and at meter panel show ‘without changging gear,consult workshop’. After resart the engine, i will drive like usual.

I hope, i will knows what are the problem it is. Thanks
RizaliDahalan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 10-21-2018, 06:33 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Oct 2018
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Hi! Everyone. I’m from Malaysia. I need help for my W246 2013 which have a problem with changing gear from D to R. It’s happen when i drive, stop and then reverse. At that time, shifting gear D to R cannot happen and the engine automatically off. Alls popup/sign will appear and at meter panel show ‘without changging gear,consult workshop’. After resart the engine, i will drive like usual.
I hope, i will knows what are the problem it is. Thanks
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	61E9ACC2-437D-45C1-8DC9-D4E1FFAE4E60_1540171975432.jpg
Views:	67
Size:	31.8 KB
ID:	2460965  
RizaliDahalan is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 11-25-2018, 05:47 PM
BenzWorld Member
 
hafiez's Avatar
 
Date registered: May 2014
Vehicle: 2006 W245.232 | 2012 W246.243 | 2013 W176.043
Location: Malaysia
Posts: 162
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 26 Post(s)
As salam rizali

Have u sorted the problem already?

Did u try send your B to workshop and let them diagnosed? Where are you located actually in malaysia?

Make sure they used STAR diagnose so that u can get accurate reading.

From there, maybe you’ll get some idea regarding the problem.

Speed sensors problem already happened to me but not on w246, it happened on my w245.

It was sorted out and no problem until now.
hafiez is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W246 B-Class

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome