Car swilling after setting up - Mercedes-Benz Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 (permalink) Old 06-07-2019, 12:10 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Aug 2018
Vehicle: 2008 S550
Location: united states, mississippi
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Exclamation Car swilling after setting up

I have s550 2008 after setting up for couple months (3) I boost car off n as it was running it started to squealing for a couple minutes then stop n start again then it would cut car off also my abs light and esp light on in the dash that was not on when I parked car can someone help me with this issue
Nucor31 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 06-07-2019, 12:11 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Aug 2018
Vehicle: 2008 S550
Location: united states, mississippi
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Oh it's not a belt its coming from passenger side of car
Nucor31 is offline  
post #3 of 11 (permalink) Old 06-07-2019, 12:34 PM
Moderator
 
Skylaw's Avatar
 
Date registered: Oct 2004
Vehicle: 2013 S550
Location: Tampa, Florida
Posts: 10,795
Mentioned: 37 Post(s)
Quoted: 446 Post(s)
Lifetime Premium Member
Garage
First, a little more care in posing your question would be helpful to those of us trying to understand what you are asking. As I understand the question, you let the car sit for 3 months, then started it with a battery booster; an intermittent squeal began somewhere on the passenger side of the car (engine compartment, or elsewhere?), and your ABS and ESP lights came on after it started. By "swilling" I suspect you meant "squealing."

The ABS and ESP lights will come on if you battery has been allowed to run down or has been disconnected. See the "RESETS" link in the "General Info" portion of the DIY & FAQs in the "stickies," in the blue backgrounded portion at the upper part of the first forum page. The reset is very simple, but I want to point you to a resource that will be helpful during your ownership.

We could speculate on belts, pumps, squealing shafts or any number of things; a bit more precision on the origin of the squealing would be helpful.

Warren

2013 S550

Formerly:
2010 S550
2005 S500 4-Matic
2000 S500
1978 450SL

Last edited by Skylaw; 06-21-2019 at 05:57 PM.
Skylaw is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 11 (permalink) Old 06-08-2019, 01:17 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Aug 2018
Vehicle: 2008 S550
Location: united states, mississippi
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Car squealing

Thanks Skylar I went yesterday and retryed the car squealing has stop but the other issue is I replaced the rear strut before that I had a flat n when I changed the tire I let car back down it went all the way down to the tire n in cat it says car to low so I replaced the strut and it will not air the struts up all 4 are sitting down I can hear air trying to go n rear strut but will not lift up
Nucor31 is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 06-09-2019, 05:21 AM
Moderator
 
Skylaw's Avatar
 
Date registered: Oct 2004
Vehicle: 2013 S550
Location: Tampa, Florida
Posts: 10,795
Mentioned: 37 Post(s)
Quoted: 446 Post(s)
Lifetime Premium Member
Garage
Apparently your airmatic pump is still working, but you have a leak in the system.

You might try raising the car with the engine off; with the weight off the struts but with the wheels touching the ground, start the car. This will inflate the struts (hopefully they are not damaged). Then lower the car. You may still have the leak, and the soapy water test (spraying soapy water especially at joints in the tubing) may help to find it.

You could also have a bad control valve for that rear strut. Check the DIY & FAQs for more on the airmatic suspension.

Warren

2013 S550

Formerly:
2010 S550
2005 S500 4-Matic
2000 S500
1978 450SL
Skylaw is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 06-09-2019, 12:37 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Aug 2018
Vehicle: 2008 S550
Location: united states, mississippi
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Thanks Skylar I'll try when I get off also I forgot to mention was that the car is sitting down in front n back will that control valve do that
Nucor31 is offline  
post #7 of 11 (permalink) Old 06-10-2019, 11:38 AM
Moderator
 
Skylaw's Avatar
 
Date registered: Oct 2004
Vehicle: 2013 S550
Location: Tampa, Florida
Posts: 10,795
Mentioned: 37 Post(s)
Quoted: 446 Post(s)
Lifetime Premium Member
Garage
That the car is down front & back may be more to failure to at least partially inflate the struts before fully lowering the car back onto them.

And who is this Skylar? Not me.

Warren

2013 S550

Formerly:
2010 S550
2005 S500 4-Matic
2000 S500
1978 450SL

Last edited by Skylaw; 06-10-2019 at 11:45 AM.
Skylaw is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 06-16-2019, 06:04 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Aug 2018
Vehicle: 2008 S550
Location: united states, mississippi
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
I'm sorry Skylaw but I had to put a fuse in it the front cam up but the back didn't come up sounds like you can here air going to the struts but nothing think the leveling switch has broke just asking
Nucor31 is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 06-17-2019, 11:03 AM
Moderator
 
Skylaw's Avatar
 
Date registered: Oct 2004
Vehicle: 2013 S550
Location: Tampa, Florida
Posts: 10,795
Mentioned: 37 Post(s)
Quoted: 446 Post(s)
Lifetime Premium Member
Garage
If the rear is down on both sides and the front is up, it is entirely possible the rear ride height ensor is either broken or assembled incorrectly. It is not uncommon, after work has been performed, for the link to be left unattached, and that would certainly cause such a problem.

BTW - and perhaps late, and while it doesn't really address how to fix the ride height sensor - this might be some help in the future. HERE
dlafever likes this.

Warren

2013 S550

Formerly:
2010 S550
2005 S500 4-Matic
2000 S500
1978 450SL
Skylaw is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 06-19-2019, 10:38 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Aug 2018
Vehicle: 2008 S550
Location: united states, mississippi
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Ok thanks I'll order one today I forgot I think I hear air from both struts sounds like its going in the struts but sounds like I hear air from middle of car but the axle area
Nucor31 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W221 S-Class

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome