2016 c450 rough idle lacking power NEED HELP - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 05-05-2019, 11:52 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
SilverC450's Avatar
 
Date registered: May 2019
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
2016 c450 rough idle lacking power NEED HELP

2016 c450 amg 4matic 52,000 miles.
Getting codes P0171 & P017 and misfires in 4,5,6 and multiple misfires... car seems like it’s not getting any gas...
Bought the car and drove it back..at about 800 miles in I decided to throw in a bottle of gumout complete fuel system cleaner. then I would say about 3-400 miles after that the car lost power on the freeway and barely had enough to get if off the next exit.
The more gas you give it the more it wants to die.
Not sure if it’s a fuel filter or injectors or what... brought it to a shop call All Imports in Eagan, Minnesota to run diagnostics...they are closed on the weekend so I’m still waiting to hear back.
Any help or information will be appreciated greatly. This is my first financed car purchase and first Mercedes-benz.
SilverC450 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 05-13-2019, 01:38 PM
Moderator
 
Date registered: Mar 2004
Vehicle: Amethyst 2001 C320
Location: Austin, TX
Posts: 1,724
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 5 Post(s)
Lifetime Premium Member
My initial guess is a PCV valve failure. A way to check is to pull the oil dipstick while the engine is running and put your finger over it to see if you feel a vacuum.

What did the shop say?
n0alpha is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 05-31-2019, 09:18 AM
BenzWorld Member
 
89benz300se's Avatar
 
Date registered: Jul 2017
Vehicle: 1989 300se / 2016 C450 AMG
Location: New Jersey
Posts: 148
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 55 Post(s)
Garage
Quote:
Originally Posted by SilverC450 View Post
2016 c450 amg 4matic 52,000 miles.
Getting codes P0171 & P017 and misfires in 4,5,6 and multiple misfires... car seems like itís not getting any gas...
Bought the car and drove it back..at about 800 miles in I decided to throw in a bottle of gumout complete fuel system cleaner. then I would say about 3-400 miles after that the car lost power on the freeway and barely had enough to get if off the next exit.
The more gas you give it the more it wants to die.
Not sure if itís a fuel filter or injectors or what... brought it to a shop call All Imports in Eagan, Minnesota to run diagnostics...they are closed on the weekend so Iím still waiting to hear back.
Any help or information will be appreciated greatly. This is my first financed car purchase and first Mercedes-benz.
Did you ever figure out what was wrong with the car?
89benz300se is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W205 C-Class

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
B200 Turbo occasional rough idle almost always only after engine fully warmed up W245Wiggler W245 B-Class 7 06-22-2018 09:23 AM
Injection Pump fuel adjustment for the MW and M pumps, engine tuning and maintenance Forcedinduction W123 E,CE,D,CD,TD,TE Class 5 11-28-2017 01:19 AM
Low power, rough idle, bad vib at low end of 4th ben.wilson W201 190-Class 9 01-07-2014 04:50 PM
Rough idle, no power BLUESTAR92 W140 S-Class 4 07-02-2008 10:20 PM
1995 sl500 rough idle power loss problem.. dpol1835 R129 SL-Class 8 10-28-2005 01:01 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome