c32 amg - p0410 - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 12-24-2017, 09:00 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jul 2016
Vehicle: 2003 S500, 2002 C32 AMG
Location: Texas
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Exclamation c32 amg - p0410

Hi guys, I'm having codes p0410 (secondary air injection system) and sometimes having p0444 (evaporative emission system purge control valve circuit open). I read about the p0410 being most likely the air pump and relay, so I changed that out of a parts car I had. now the code comes back at random, and instead of coming on a startup, it does it at random after being driven. went on a 2 hour trip in the car and the code did not come on. then the next day went to the store and as soon as I parked, the code came back. I didn't think it could be the pump and relay, as I have read these only come on for about 30 to 40 seconds within the startup of the car. Any thoughts on this? thanks in advance
w220dad is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 03-05-2018, 08:09 PM
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Apr 2017
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 2 Post(s)
Pull the egrís, strip them... clean them, new gaskets, hoses. Should look like new, like the old girl deserves. Everything should be fine then. O2 sensor just looking for a change when egr is called for.
Brian K is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 05-12-2018, 09:36 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jul 2016
Vehicle: 2003 S500, 2002 C32 AMG
Location: Texas
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by Brian K View Post
Pull the egrís, strip them... clean them, new gaskets, hoses. Should look like new, like the old girl deserves. Everything should be fine then. O2 sensor just looking for a change when egr is called for.
Where might the EGR valve(s) be located?

Still having the same issue to this day, but have found out more. The inside of the hoses and tubes going from the secondary air pump to the two valve in front of the surge tanks have small amounts of condensation in them. Replaced all of these off of another C32 (which had completely dry inside and looked brand new). Cleared the CEL and drove for a few days until the CEL came back on with the same code, the P0410 secondary air injection system. Looked inside the secondary air injection hose and tube and also the two valves I replaced in front of the surge tanks, and they all had condensation build-up on them. I'm assuming this is also not normal and may have something to do with the P0410 code. Is there some sort of air check valve or exhaust gas valve that would allow condensation into these air tubes? Any help is appreciated as I still have the same problem months later
w220dad is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz AMG Forums > W203 C32 AMG, C55 AMG

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome