03 c32 air bag light need help - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 02-21-2008, 04:19 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jul 2006
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
03 c32 air bag light need help

Ok my SRS light is on and ther is a message for 1 MALFUNCTION also says something about the safety restraint system in the center of the cluster. This happended when I hit the brakes pretty hard this never happened before this is the first time. I would like to know if there is a way I can reset this myself by pulling fuses or disconnecting the battery terminals, or is this something that has to get taken to the dealer. Tried the search without any luck any suggestions greatly appreciated.
AMG_Kid is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 02-25-2008, 02:19 PM
BenzWorld Member
 
BenzadiKtion's Avatar
 
Date registered: Sep 2007
Posts: 129
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
honestly i think you fried the chip, my clk430 had the same problem...chip cost about 900$ or around there (just the chip!) AND I NEVER CHANGED I. when you slammed on the breaks it shorted the chip because it burned at such a qucik speed through your wires it couldve fried your chip. get it checked out and its probably that issue.
BenzadiKtion is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 02-25-2008, 05:07 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jul 2006
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Oh i see so this chip where is it exactly located and how can this burn out from slamming breaks. I had to slam them pretty good several times without issues and now this will fry the chip. Are the air bags still functional in case of colision then. thanks for the reply any more info would be great some of the techs gotta be on here.
AMG_Kid is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 (permalink) Old 02-25-2008, 06:39 PM
BenzWorld Elite
 
Date registered: Aug 2005
Vehicle: 02 C32, 08 C350, 00 CLK320 (sis'), 01 ML430 (gone)
Location: SoCal
Posts: 1,698
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via AIM to FrankW Send a message via MSN to FrankW
SRS light has to be reseted with the Star Diagnostic.

check both of your seat's module connection. There's a airbag sensor on the passenger seat. check your fuses. If all seem okay, just have your dealer run the Diagnostic and reset it.

OR you have broken either the front or rear SAM.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


2002 M112K with lots of mods
2008 M272 with some mods



For Sale:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
$100

Last edited by FrankW; 02-25-2008 at 06:45 PM.
FrankW is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 02-25-2008, 06:45 PM
BenzWorld Elite
 
Date registered: Aug 2005
Vehicle: 02 C32, 08 C350, 00 CLK320 (sis'), 01 ML430 (gone)
Location: SoCal
Posts: 1,698
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via AIM to FrankW Send a message via MSN to FrankW
Quote:
Originally Posted by BenzadiKtion View Post
honestly i think you fried the chip, my clk430 had the same problem...chip cost about 900$ or around there (just the chip!) AND I NEVER CHANGED I. when you slammed on the breaks it shorted the chip because it burned at such a qucik speed through your wires it couldve fried your chip. get it checked out and its probably that issue.
uh...what? clk430 and w203 brakes are not driven by wire. you either have a bad from SAM or rear SAM. forgot which one controls the SRS. each SAM is around $300-400.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


2002 M112K with lots of mods
2008 M272 with some mods



For Sale:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
$100
FrankW is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 02-26-2008, 09:14 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jul 2006
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
ok cool thanks alot will check all these things this wknd and go from there I know the passenger seat has a loose box underneath where bunch of stuff is pluged in maybee something to do with that been like that since i bought it
AMG_Kid is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz AMG Forums > W203 C32 AMG, C55 AMG

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
Seat Belt light indicator & Passenger Air bag light on SLK350 2006 SLK350Benz R171 SLK-Class 1 10-29-2007 03:19 PM
srs light and air bag off light ian campbell W163 M-Class 3 07-05-2007 02:47 AM
Air Bag And Brake Light SClegg42 W163 M-Class 4 01-17-2007 07:21 AM
Air Bag Off Light steve1173 R171 SLK-Class 2 04-16-2005 04:28 PM
air bag light flashing HELP! woz W163 M-Class 2 01-22-2004 06:50 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome