07 c230 fuel pump - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 06-03-2019, 06:43 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Jun 2019
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
07 c230 fuel pump

So my 07 c230 won’t start, I have no pressure at the rail. I’m guessing fuel pump. When I take off back seat and the passenger side cover I find that I have a California style tank with the clamp and single electrical connector on the top etc. My question is can I use any of the replacement pumps most of the ones I’m seeing don’t have the socket on the top o the unit for me to plug in connector
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 06-03-2019, 08:53 PM
Moderator
 
rudeney's Avatar
 
Date registered: Dec 2004
Vehicle: CURRENT: 2011 SL550, 2010 ML350 FORMER: 2007 CLK550 Cabriolet, 2002 C240, 2001 ML320, 1984 300TD
Location: Birmingham, AL
Posts: 18,484
Mentioned: 37 Post(s)
Quoted: 1695 Post(s)
Lifetime Premium Member
Garage
The right side (USA passenger) is the pump and all of its connections are inside the tank and run to the sender unit on the left side (USA passenger).

--

- RODNEY


So you want to send me a private message? Please read this first:


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


My Stable:


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
rudeney is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 06-04-2019, 09:14 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Jun 2019
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
This is the top of the passenger side
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	8DF48D18-0EB0-480B-A942-CC948CE89D28_1559664828635.png
Views:	7
Size:	1.16 MB
ID:	2517964  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 8 (permalink) Old 06-04-2019, 09:45 AM
Supporting Vendor
 
AutohausAZ's Avatar
 
Date registered: Dec 2004
Vehicle: Too Many to List
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 168
Mentioned: 3 Post(s)
Quoted: 31 Post(s)
Do you have the Sport or Flex-Fuel model? We have pumps for both: https://www.autohausaz.com/catalog/c...bly?s=d&page=1
Hutcho85 likes this.

Visit the AutohausAZ Vendor Section for special pricing for Benzworld members:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
!
AutohausAZ is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 06-04-2019, 07:07 PM
Moderator
 
rudeney's Avatar
 
Date registered: Dec 2004
Vehicle: CURRENT: 2011 SL550, 2010 ML350 FORMER: 2007 CLK550 Cabriolet, 2002 C240, 2001 ML320, 1984 300TD
Location: Birmingham, AL
Posts: 18,484
Mentioned: 37 Post(s)
Quoted: 1695 Post(s)
Lifetime Premium Member
Garage
OK, that's the version that has external wiring for its level sensor. Some have the wiring that runs inside the tank along with the fuel lines and power supply to the sender unit on the left side. You will need a pump with the external level sensor wiring. Post your VIN and I can verify the part number for you.

--

- RODNEY


So you want to send me a private message? Please read this first:


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


My Stable:


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
rudeney is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 06-04-2019, 07:12 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Jun 2019
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
I appreciate everyone’s help I picked one up at auto zone. It was a "flex fuel" pump. Thanks again to everyone who took a couple min out of their days to help me
post #7 of 8 (permalink) Old 06-05-2019, 11:26 AM
Moderator
 
rudeney's Avatar
 
Date registered: Dec 2004
Vehicle: CURRENT: 2011 SL550, 2010 ML350 FORMER: 2007 CLK550 Cabriolet, 2002 C240, 2001 ML320, 1984 300TD
Location: Birmingham, AL
Posts: 18,484
Mentioned: 37 Post(s)
Quoted: 1695 Post(s)
Lifetime Premium Member
Garage
Have you swapped it yet? Have fun with that band clamp. I had to use a "crazyball" or "skewdriver" to get to the screw.

--

- RODNEY


So you want to send me a private message? Please read this first:


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


My Stable:


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
rudeney is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 06-05-2019, 11:32 AM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
Date registered: Jun 2019
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Yes sir I used a 7mm wrench it took over an hr to take off and put back on 1/8 of a turn at a time. But it’s done
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W203 C-Class

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome