Android 7.1 command system screen replacement - Page 3 - Mercedes-Benz Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #21 of 27 (permalink) Old 06-28-2019, 02:42 PM Thread Starter
BenzWorld Senior Member
 
alpac's Avatar
 
Date registered: Aug 2013
Vehicle: 1992 500SL, 1999 CLK 320 conv, 2015 ML350, (2011 ML550 gone, C320 wagon gone, 2005 C240 gone)
Location: Durham, NC
Posts: 570
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 92 Post(s)
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by WE47B1ME View Post
I bought one off Amazon yesterday -- going to try and install this week. Will document it too.

Next is the illuminated door sills I want to retrofit too that I got from a pick n pull for $10 bucks! That's a tougher job though.

Next time, I'll do the opposite of an impulse buy, and wait for the right truck with all the options

Sent from my BlackBerry Key2 using Tapatalk
Are you going to do the install yourself? If yes let us know how the install goes.
alpac is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #22 of 27 (permalink) Old 06-28-2019, 02:57 PM
BenzWorld Veteran
 
WE47B1ME's Avatar
 
Date registered: Sep 2014
Vehicle: 2015 ML250 BluTec, 2002 ML 500 Sport Edition (Sold :(), 2012 C250
Location: Los Angeles, CA
Posts: 763
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 232 Post(s)
Quote:
Originally Posted by alpac View Post
Are you going to do the install yourself? If yes let us know how the install goes.
The Android install? Already did it.

Sent from my BlackBerry Key2 using Tapatalk
mattml430 likes this.
WE47B1ME is offline  
post #23 of 27 (permalink) Old 06-28-2019, 02:59 PM
Lifetime Premium Member
 
mattml430's Avatar
 
Date registered: Sep 2008
Vehicle: 2000 ML55 sold😢 2013 ML500,😁 2015 C250 estate wagon, 1927 Dodge 4 sedan, 1929 Dodge
Location: Melbourne Australia
Posts: 4,402
Mentioned: 4 Post(s)
Quoted: 807 Post(s)
Lifetime Premium Member
Quote:
Originally Posted by WE47B1ME View Post
The Android install? Already did it.

Sent from my BlackBerry Key2 using Tapatalk


You liking it.


Sent from my iPhone using Tapatalk
mattml430 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #24 of 27 (permalink) Old 06-28-2019, 03:04 PM
BenzWorld Veteran
 
WE47B1ME's Avatar
 
Date registered: Sep 2014
Vehicle: 2015 ML250 BluTec, 2002 ML 500 Sport Edition (Sold :(), 2012 C250
Location: Los Angeles, CA
Posts: 763
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 232 Post(s)
Quote:
Originally Posted by mattml430 View Post
You liking it.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Eh. Was really a pain to configure, and I used to work in IT. There are a LOT of bugs. I have a lot of configuring to do now.

The physical install was easier than the electronic config which I never thought I would say

Sent from my BlackBerry Key2 using Tapatalk
mattml430 likes this.
WE47B1ME is offline  
post #25 of 27 (permalink) Old 06-28-2019, 03:07 PM
Lifetime Premium Member
 
mattml430's Avatar
 
Date registered: Sep 2008
Vehicle: 2000 ML55 sold😢 2013 ML500,😁 2015 C250 estate wagon, 1927 Dodge 4 sedan, 1929 Dodge
Location: Melbourne Australia
Posts: 4,402
Mentioned: 4 Post(s)
Quoted: 807 Post(s)
Lifetime Premium Member
Quote:
Originally Posted by WE47B1ME View Post
Eh. Was really a pain to configure, and I used to work in IT. There are a LOT of bugs. I have a lot of configuring to do now.

The physical install was easier than the electronic config which I never thought I would say

Sent from my BlackBerry Key2 using Tapatalk


Iím absolutely hopeless at that sort of stuff I just donít understand it. I might just leave that upgrade alone for a while I think. Looks good though.


Sent from my iPhone using Tapatalk
WE47B1ME likes this.
mattml430 is offline  
post #26 of 27 (permalink) Old 06-29-2019, 05:00 AM
BenzWorld Member
 
Date registered: Nov 2007
Vehicle: current: 2014 ML350 Bluetec past: 2008 ML320 CDI 2007 R320 CDI/2005 E320 CDI
Location: Toronto, Canada
Posts: 198
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 9 Post(s)
Quote:
Originally Posted by WE47B1ME View Post
Thank you. I'm just so confused that I was getting audio (calls + bt streaming) thru the android side without running anything to the aux input, and then bt streaming stopped working. Calls still go, which is what befuddles me.

Sent from my BlackBerry Key2 using Tapatalk
Inside setting there is setup where you define default way for running audio - BT/AUX. I assume for any reason, it reset to default (AUX). Before you change any setup, take picture due to you could end up in some limbo state.

As somebody said - installation is much easier that running configuration. The other day I left car on sun and once I turned device, it reset to default. I have to admit it does work faster after that but I needed to reinstall all applications.

As bottom line, device is nice but it does need constant maintenance
zemun1234 is offline  
post #27 of 27 (permalink) Old 07-03-2019, 05:04 AM Thread Starter
BenzWorld Senior Member
 
alpac's Avatar
 
Date registered: Aug 2013
Vehicle: 1992 500SL, 1999 CLK 320 conv, 2015 ML350, (2011 ML550 gone, C320 wagon gone, 2005 C240 gone)
Location: Durham, NC
Posts: 570
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 92 Post(s)
(Thread Starter)
It looks very nice but based on what I read here I am going to wait until they have more stable, less buggy system. Thanks for all the excellent inputs.
alpac is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Vans/Trucks/SUV/Others > W166 M-Class / GLE-Class

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome