Backup Camera Guidelines - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 05-24-2019, 05:47 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
manninp's Avatar
 
Date registered: Apr 2019
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 4 Post(s)
(Thread Starter)
Backup Camera Guidelines

I've done extensive research today trying to find the answer to this, but haven't figured it out yet so here it goes:

I have a 2012 ML350 Bluetec with Nav and Parking sensors. The stock rearview camera had a cracked lense, so I had it replaced today with the OEM camera from the dealer (replaced by a reputable European Indy Shop).

The original camera had dynamic parking lines as well as the little car on the screen that would show little green curved lines when getting close to something (part of parking sensors I assume). Once the new camera was installed, it's nice and clear now, but absolutely nothing else on the screen. No lines, no little car. I've been in the engineering menu under HU Parameter and Rearview Camera was set to RVC2.0. I tried changing it to SRVC, stopped the car and locked it for 5 mins then tried again, no change. I can't figure need any other related settings, and in some things I read there is a setting in HU Parameter called SRVC Guidelines but I don't have that option.

Is this something that needs to be coded by the dealer using STAR after the camera was replaced? Surely it can't he part of the hardware? I didn't just pay $857 plus labour for a new camera to lose the guidelines! Please help!
manninp is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 05-24-2019, 10:02 PM
BenzWorld Veteran
 
WE47B1ME's Avatar
 
Date registered: Sep 2014
Vehicle: 2015 ML250 BluTec, 2002 ML 500 Sport Edition (Sold :(), 2012 C250
Location: Los Angeles, CA
Posts: 745
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 224 Post(s)
Quote:
Originally Posted by manninp View Post
I've done extensive research today trying to find the answer to this, but haven't figured it out yet so here it goes:

I have a 2012 ML350 Bluetec with Nav and Parking sensors. The stock rearview camera had a cracked lense, so I had it replaced today with the OEM camera from the dealer (replaced by a reputable European Indy Shop).

The original camera had dynamic parking lines as well as the little car on the screen that would show little green curved lines when getting close to something (part of parking sensors I assume). Once the new camera was installed, it's nice and clear now, but absolutely nothing else on the screen. No lines, no little car. I've been in the engineering menu under HU Parameter and Rearview Camera was set to RVC2.0. I tried changing it to SRVC, stopped the car and locked it for 5 mins then tried again, no change. I can't figure need any other related settings, and in some things I read there is a setting in HU Parameter called SRVC Guidelines but I don't have that option.

Is this something that needs to be coded by the dealer using STAR after the camera was replaced? Surely it can't he part of the hardware? I didn't just pay $857 plus labour for a new camera to lose the guidelines! Please help!
Go back to the indie shop? If they're "reputable" they'll own up, or work with you to remedy the problem.

And $800?!?!?! Oy.

Sent from my BlackBerry Key2 using Tapatalk
WE47B1ME is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Vans/Trucks/SUV/Others > W166 M-Class / GLE-Class

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome