New windscreen - lane assist no longer works - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 05-16-2019, 03:24 AM Thread Starter
BenzWorld Member
 
Star follower's Avatar
 
Date registered: Mar 2007
Vehicle: 1970 w109 6.3, 2014 ML350 (petrol) AMG kitted, 2004 Vito 115 crewbus, 2003 CL600 V12 bi-turbo
Location: Palmerston North New Zealand
Posts: 394
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 13 Post(s)
Send a message via Skype™ to Star follower
(Thread Starter)
New windscreen - lane assist no longer works

Hi - I have just had a new wind screen fitted to my 2014 ML350 (gas/petrol) and have realised my lane assist no longer works . I have had my camera re calibrated afterwards, though this was done in a rush as was end of the day at the MB workshop. It could be that they did not do this correctly or others have suggested that if a non-genuine MB screen was fitted that this could cause problems ... any suggestions before I bring it back to the shop?
Star follower is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 05-16-2019, 01:00 PM
Lifetime Premium Member
 
mattml430's Avatar
 
Date registered: Sep 2008
Vehicle: 2000 ML55 sold😢 2013 ML500,😁 2015 C250 estate wagon, 1927 Dodge 4 sedan, 1929 Dodge
Location: Melbourne Australia
Posts: 4,286
Mentioned: 4 Post(s)
Quoted: 774 Post(s)
Lifetime Premium Member
I know mine has 2 lines across the camera vision. Does yours have that?They must be there for a reason.
mattml430 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 05-18-2019, 05:19 PM Thread Starter
BenzWorld Member
 
Star follower's Avatar
 
Date registered: Mar 2007
Vehicle: 1970 w109 6.3, 2014 ML350 (petrol) AMG kitted, 2004 Vito 115 crewbus, 2003 CL600 V12 bi-turbo
Location: Palmerston North New Zealand
Posts: 394
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 13 Post(s)
Send a message via Skype™ to Star follower
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by mattml430 View Post
I know mine has 2 lines across the camera vision. Does yours have that?They must be there for a reason.
Yes it does - are the lines on yours horizontal or on an angle? ... thanks
Star follower is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 05-18-2019, 08:45 PM
Lifetime Premium Member
 
mattml430's Avatar
 
Date registered: Sep 2008
Vehicle: 2000 ML55 sold😢 2013 ML500,😁 2015 C250 estate wagon, 1927 Dodge 4 sedan, 1929 Dodge
Location: Melbourne Australia
Posts: 4,286
Mentioned: 4 Post(s)
Quoted: 774 Post(s)
Lifetime Premium Member
Quote:
Originally Posted by Star follower View Post
Yes it does - are the lines on yours horizontal or on an angle? ... thanks


Yes both are on an angle.



Sent from my iPhone using Tapatalk
Star follower likes this.
mattml430 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 05-19-2019, 03:46 AM Thread Starter
BenzWorld Member
 
Star follower's Avatar
 
Date registered: Mar 2007
Vehicle: 1970 w109 6.3, 2014 ML350 (petrol) AMG kitted, 2004 Vito 115 crewbus, 2003 CL600 V12 bi-turbo
Location: Palmerston North New Zealand
Posts: 394
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 13 Post(s)
Send a message via Skype™ to Star follower
(Thread Starter)
Thanks for posting that - much appreciated ... cheers .. Eddy (New Zealand)
mattml430 likes this.
Star follower is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Vans/Trucks/SUV/Others > W166 M-Class / GLE-Class

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
Quite appalled by the Lane Assist and Distronic systems JSS General Mercedes-Benz 5 04-29-2016 05:52 AM
W140 Fix it Yourself Articles Merc600sec W140 S-Class 265 11-04-2015 11:17 PM
Windscreen....it really works Corkscrew R230 SL-Class 13 05-24-2007 02:49 PM
Registry link no longer works asianml Benzworld Site issues forum 4 11-05-2006 05:36 PM
This MB windscreen works. Corkscrew General Mercedes-Benz 0 03-17-2006 02:34 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome