HELP: iPhone Ringer Volume on COMAND System - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 04-02-2019, 10:26 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
battlecat's Avatar
 
Date registered: Feb 2017
Vehicle: 2013 ML350 4Matic - AMG Kit
Location: Dubai, U.A.E.
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Exclamation HELP: iPhone Ringer Volume on COMAND System

Hi All,

So my iPhone 7 is paired via BT with the COMAND system to take calls. When the phone used to ring, the ringer would also ring through the car speakers (Muting or pausing any Media source that was playing).

Oddly now - the ringer does not sound at all when ringing. My phone ringer is on and set to a moderate to high level. I noticed that when I set the iPhone ringer to mute it began ringing again on the speakers. But again when turning the ringer on, the COMAND system is muting the ringer through the speakers.

Is there anything I can do to keep both ringing as before? Please do help as my 70+ old dad drives the ML and cannot hear the ringer anymore!

Please help! Thanks all.
battlecat is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 04-03-2019, 02:44 PM
Lifetime Premium Member
 
mattml430's Avatar
 
Date registered: Sep 2008
Vehicle: 2000 ML55 sold😢 2013 ML500,😁 2015 C250 estate wagon, 1927 Dodge 4 sedan, 1929 Dodge
Location: Melbourne Australia
Posts: 4,359
Mentioned: 4 Post(s)
Quoted: 790 Post(s)
Lifetime Premium Member
Try turning the volume up on the steering wheel while the phone is actually ringing. It may of been turned down accidentally when it was ringing at some stage.
Basically the same as when in Nav mode you can change the volume of the navigation while it’s actually telling you when to turn ect.
Worth a try.


Sent from my iPhone using Tapatalk
mattml430 is online now  
post #3 of 5 (permalink) Old 04-03-2019, 09:02 PM Thread Starter
BenzWorld Newbie
 
battlecat's Avatar
 
Date registered: Feb 2017
Vehicle: 2013 ML350 4Matic - AMG Kit
Location: Dubai, U.A.E.
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Tried with the volume Up / Down on the wheel and from the main volume knob. Did not work!
battlecat is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 04-04-2019, 01:01 AM
Lifetime Premium Member
 
mattml430's Avatar
 
Date registered: Sep 2008
Vehicle: 2000 ML55 sold😢 2013 ML500,😁 2015 C250 estate wagon, 1927 Dodge 4 sedan, 1929 Dodge
Location: Melbourne Australia
Posts: 4,359
Mentioned: 4 Post(s)
Quoted: 790 Post(s)
Lifetime Premium Member
Quote:
Originally Posted by battlecat View Post
Tried with the volume Up / Down on the wheel and from the main volume knob. Did not work!


Try deleting the phone from the car and then re pair it again.


Sent from my iPhone using Tapatalk
mattml430 is online now  
post #5 of 5 (permalink) Old 06-17-2019, 07:48 PM
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Feb 2019
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 6 Post(s)
If you have a low volume and you wanna raise It, sometimes doesn’t work, all you have to do Is to press mute button first and then again to bring back the volume and press + or - to raise or put down the volume
gramen is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Vans/Trucks/SUV/Others > W166 M-Class / GLE-Class

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome