Radio didn't work this morning - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 06-06-2019, 12:33 PM Thread Starter
BenzWorld Member
 
Date registered: Nov 2015
Vehicle: 2010 Mercedes Ml350 Bluetec
Location: Portland, OR
Posts: 83
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 18 Post(s)
(Thread Starter)
Radio didn't work this morning

Has anybody else seen this problem?

This morning the radio wouldn't produce any sound. Nothing from the radio, memory card or the media interface in the glove box.

I pulled over and restarted the car which didn't do anything.

But after I dropped my daughter at school I stopped the car and hopped out for a few minutes and it started working again when I got back in.

Did I hit a weird mute setting?

Is my amplifier going out?

Anybody else seen this issue?

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk
autoarcheologist is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 06-06-2019, 05:45 PM
BenzWorld Extremist
 
james.calton1's Avatar
 
Date registered: Mar 2008
Vehicle: 2012 GL 450 4Matic
Location: Kentucky
Posts: 1,134
Mentioned: 2 Post(s)
Quoted: 193 Post(s)
This is actually a common problem. Other forums have instances of this across all models. My GL did this the other day. I looked at one of the threads on MB World which stayed to verify if your mute button was pressed accidentally. I verified mute was off. The problem went away after the car set for a few hours. Some other posts say this is the start of the satellite radio module or some other piece within the system starting to go bad.


Sent from my iPhone using Tapatalk
james.calton1 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 07-22-2019, 01:23 PM Thread Starter
BenzWorld Member
 
Date registered: Nov 2015
Vehicle: 2010 Mercedes Ml350 Bluetec
Location: Portland, OR
Posts: 83
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 18 Post(s)
(Thread Starter)
The radio issue hasn't come back recently. But we have noticed a new issue lately.

When you turn off the car normally the radio stays on a few seconds until you open a door. Now when we open a door the radio stays on a few seconds longer then finally shuts off.

My wife says that once it never shut off. She ran into a store, came back out and it was still on.

Thanks,
Ian

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk
autoarcheologist is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 07-23-2019, 02:27 AM
Lifetime Premium Member
 
Date registered: Aug 2006
Vehicle: 02 ML320 06 ML500
Location: Bronx, New York
Posts: 16,621
Mentioned: 24 Post(s)
Quoted: 1555 Post(s)
Lifetime Premium Member
This is a W164 forum and you do not have one listed in your profile. What vehicle are asking about?
43sqd is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 07-23-2019, 12:41 PM Thread Starter
BenzWorld Member
 
Date registered: Nov 2015
Vehicle: 2010 Mercedes Ml350 Bluetec
Location: Portland, OR
Posts: 83
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 18 Post(s)
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by 43sqd View Post
This is a W164 forum and you do not have one listed in your profile. What vehicle are asking about?
Sorry I thought I had updated it. It's a 2010 ML350.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk
autoarcheologist is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Vans/Trucks/SUV/Others > W164 M-Class

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome