Broke fuel line 02ML500 to fuel tank - Mercedes-Benz Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 23 (permalink) Old 11-06-2017, 09:45 AM Thread Starter
BenzWorld Veteran
 
Date registered: Dec 2011
Vehicle: (W163) 2005 ML 350 2002 ML 500 1999 ML 430 1998 ML 320
Location: Holyoke, MA
Posts: 650
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 77 Post(s)
(Thread Starter)
Broke fuel line 02ML500 to fuel tank

Hi I have a problem on my 02 ML 500 where it won't start and I'm getting 0 fuel pressure, I checked all fuses and they were fine so I decided to change the fuel pump and filter, I have the new pump installed and I am trying to install the new lines, I purchased the three lines required (2 from pump to filter) and one loop line to the fuel feed but I don't have that setup as this is an 02 ML, while disconnecting the old fuel filter I broke the third line and kept pulling at it more because I thought it would eventually come off and I would find a spot to connect the loop line. Now I am almost at the point where there seems to be a metal valve (like a tire valve) of some sort where the fuel feed (loop) line would be coming from on a 98 ml and I read some posts saying that this line runs all the way to the engine and is a costly fix. Would I be able to get some fuel line and clamp it on both sides to the filter and where the loop line would attach? The connector would not budge at all and I don't think my fuel filter has ever been changed as many of these bolts broke in the process of trying to take them off. Even if I could've taken it off at the fuel filter and reattached it to the new one it just seemed that it was so worn out that it needed to be replaced. Any help is greatly appreciated. I hope there is a way of being able to fix this without replacing that entire line.
bossjj98 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 23 (permalink) Old 11-06-2017, 09:48 AM
Lifetime Premium Member
 
art_arev's Avatar
 
Date registered: May 2013
Vehicle: ML55 AMG 2003 RHD, ML55 AMG 2002 RHD
Location: Harare, Zimbabwe
Posts: 4,056
Mentioned: 9 Post(s)
Quoted: 786 Post(s)
Lifetime Premium Member
Send a message via Skype™ to art_arev
What/where exactly is the line/connector broken? Post a picture

Art
art_arev is online now  
post #3 of 23 (permalink) Old 11-06-2017, 09:51 AM Thread Starter
BenzWorld Veteran
 
Date registered: Dec 2011
Vehicle: (W163) 2005 ML 350 2002 ML 500 1999 ML 430 1998 ML 320
Location: Holyoke, MA
Posts: 650
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 77 Post(s)
(Thread Starter)
Broken line is the green one, I removed it passed the connector that holds the two lines in place (both the metal and rubber hose) I am at a point now where there is some sort of metal valve similar to a tire valve.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image_1509990552814.jpeg
Views:	156
Size:	56.7 KB
ID:	2305066  
bossjj98 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 23 (permalink) Old 11-06-2017, 10:11 AM Thread Starter
BenzWorld Veteran
 
Date registered: Dec 2011
Vehicle: (W163) 2005 ML 350 2002 ML 500 1999 ML 430 1998 ML 320
Location: Holyoke, MA
Posts: 650
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 77 Post(s)
(Thread Starter)
I broke the black hose not the metal one that I pointed with the green arrow. It is at the point right now where there is some type of metal valve almost where I can't see it anymore because it starts to curve and get closer to the frame
Attached Images
File Type: png image_1509991806343.png (377.1 KB, 94 views)
bossjj98 is offline  
post #5 of 23 (permalink) Old 11-06-2017, 10:15 AM Thread Starter
BenzWorld Veteran
 
Date registered: Dec 2011
Vehicle: (W163) 2005 ML 350 2002 ML 500 1999 ML 430 1998 ML 320
Location: Holyoke, MA
Posts: 650
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 77 Post(s)
(Thread Starter)
This is the line I broke I will also attach a video.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image_1509992097746.jpg
Views:	72
Size:	33.7 KB
ID:	2305098  
bossjj98 is offline  
post #6 of 23 (permalink) Old 11-06-2017, 10:17 AM
DrX
Outstanding Contributor
 
DrX's Avatar
 
Date registered: Aug 2006
Vehicle: 2002 ML320, 2003 A160, 2002 ML500, 2018 GLS350d
Location: Brisbane, Australia
Posts: 4,122
Mentioned: 3 Post(s)
Quoted: 649 Post(s)
The black hose delivers fuel under pressure to your engine. You can decide how important it is, if you want to fix it properly or attempt a bodge-up job.

You don't have the tools required to DIY the fuel line. Prepare yourself for the idea that you need to have it towed to a workshop.

Whatever happened to: "Hey guys, I'm planning to change my fuel filter. Should I buy the $10 pliers, or just use force?"
https://m.ebay.com/itm/220mm-Car-Pet...-/311970129502

Last edited by DrX; 11-06-2017 at 10:29 AM.
DrX is offline  
post #7 of 23 (permalink) Old 11-06-2017, 10:24 AM Thread Starter
BenzWorld Veteran
 
Date registered: Dec 2011
Vehicle: (W163) 2005 ML 350 2002 ML 500 1999 ML 430 1998 ML 320
Location: Holyoke, MA
Posts: 650
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 77 Post(s)
(Thread Starter)
bossjj98 is offline  
post #8 of 23 (permalink) Old 11-06-2017, 04:17 PM
Lifetime Premium Member
 
Date registered: Aug 2006
Vehicle: 02 ML320 06 ML500
Location: Bronx, New York
Posts: 16,595
Mentioned: 24 Post(s)
Quoted: 1548 Post(s)
Lifetime Premium Member
The entire line must be replaced. What is your full vin# ?
43sqd is offline  
post #9 of 23 (permalink) Old 11-06-2017, 05:44 PM
Lifetime Premium Member
 
Date registered: Aug 2006
Vehicle: 02 ML320 06 ML500
Location: Bronx, New York
Posts: 16,595
Mentioned: 24 Post(s)
Quoted: 1548 Post(s)
Lifetime Premium Member
Quote:
Originally Posted by DrX View Post
I was just reading through some of bossjj98's earlier problems. My diagnosis: we have a serial ML killer.
Yes you are correct. And if I remember correctly, with an attitude.
Witek_M likes this.
43sqd is offline  
post #10 of 23 (permalink) Old 11-06-2017, 07:42 PM
BenzWorld Elite
 
Witek_M's Avatar
 
Date registered: Sep 2008
Vehicle: 1972
Location: Dallas, Texas
Posts: 6,364
Mentioned: 15 Post(s)
Quoted: 885 Post(s)
Quote:
Originally Posted by DrX View Post
I was just reading through some of bossjj98's earlier problems. My diagnosis: we have a serial ML killer.
Like I have said before. Some folks can mess up an anvil.
DrX, mattml430 and gotca like this.

1972 280SEL 4.5
1999 ML320
2000 E320
2003 ML350
Witek_M is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Vans/Trucks/SUV/Others > W163 M-Class

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome