Gearbox problem :( - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 03-31-2008, 11:38 PM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Feb 2008
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Exclamation Gearbox problem :(

Hi guys

I have S 320 1998 , the problem is in the gearbox

sometime wehn i drive it the gearbox never make changing and the RPM goes to more 50-60 without any changing BUT when I stoped the car then I tried again it never changing for 1st it still stops or move too much slowly

but when I turn off the engine and restart it again everything come OK

I didnt hear any sound in gearbox


Just the problem of changing and I could't imagine WHY when I turned off then on everything will be fine ?????

please let me know where is the problem
salem01 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 04-01-2008, 03:52 AM
W140 Moderator
 
Merc-S600's Avatar
 
Date registered: Aug 2007
Vehicle: "CHRIS" Merc 92 600SEL / Sold > 93 600SE / 93 S500 / 89 560SEL / 413CDI / B180-CDI /A170-CDI
Location: Sydney / Australia
Posts: 7,457
Mentioned: 11 Post(s)
Quoted: 522 Post(s)
Lifetime Premium Member
Re Gearbox Problems

Hi
Is the car cold when it does the changing like u mention ?
Merc-S600 is online now  
post #3 of 7 (permalink) Old 04-01-2008, 08:46 AM
Moderator
 
bayhas's Avatar
 
Date registered: Oct 2005
Vehicle: SL55, 300SE, GL450, Daytona 955i
Location: Lincoln / Boston - MA
Posts: 10,293
Mentioned: 8 Post(s)
Quoted: 324 Post(s)
Lifetime Premium Member
Garage
Send a message via MSN to bayhas Send a message via Yahoo to bayhas
what engine and year is your car? this sounds like something the 722.6 would do, becuase the tranny is going in limp home mode (safe mode)

get the codes pulled for the tranny and see what broken mechnical part is causing the limp home mode.

Garage:

Mercedes-Benz, W140 S Class S320 (AKA 300SE)

Mercedes-Benz, R230 SL Class SL55 (///AMG)

Mercedes-Benz, X166 GL CLass GL63 (///AMG)

Ducati 999 with Termignoni and CF

Former Mercs:
W164 GL class GL450 (sold) - R129 SL Class SL500 (passed on) - W163 M Class ML430 Designo (passed on) - W140 S Class 500SEL(sold) - W140 S Class S320(sold) - W140 S Class S500(sold) - W140 S Class 500SEL(sold) - W201 190E 2.3(sold)
bayhas is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 (permalink) Old 04-04-2008, 09:46 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Feb 2008
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
------

mmmmmm i don't know actually but it hapens till now 4 times

its 1998 s 320 class

is that natural if the is cold ???

or has a problem need to be fixed ??


Thank you
salem01 is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 04-04-2008, 11:18 AM
BenzWorld Elite
 
Haku's Avatar
 
Date registered: Nov 2006
Vehicle: 1996 S320 (Kuro) 1998 S600 (Weiss)
Location: Japan
Posts: 2,879
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 7 Post(s)
Send a message via MSN to Haku
Quote:
Originally Posted by salem01 View Post
mmmmmm i don't know actually but it hapens till now 4 times

its 1998 s 320 class

is that natural if the is cold ???

or has a problem need to be fixed ??


Thank you

Yes the car will do this when it is cold - if this is happening ONLY when it's cold.
Haku is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 04-04-2008, 11:26 AM
Moderator
 
bayhas's Avatar
 
Date registered: Oct 2005
Vehicle: SL55, 300SE, GL450, Daytona 955i
Location: Lincoln / Boston - MA
Posts: 10,293
Mentioned: 8 Post(s)
Quoted: 324 Post(s)
Lifetime Premium Member
Garage
Send a message via MSN to bayhas Send a message via Yahoo to bayhas
from what you are describing, sounds like your tranny is not shifting up or down. check your fluid level and condition, is your tranny leaking?

you indeed have an electronically controlled 722.6, have the codes pulled from your car, and see what is damaged in your car. a bad valve body will cause that, broken primary pump would, low tranny pressure would... etc etc

check your fluid, if its normal, i am almost certain you will have some code in your PCM, so have it scanned.

Garage:

Mercedes-Benz, W140 S Class S320 (AKA 300SE)

Mercedes-Benz, R230 SL Class SL55 (///AMG)

Mercedes-Benz, X166 GL CLass GL63 (///AMG)

Ducati 999 with Termignoni and CF

Former Mercs:
W164 GL class GL450 (sold) - R129 SL Class SL500 (passed on) - W163 M Class ML430 Designo (passed on) - W140 S Class 500SEL(sold) - W140 S Class S320(sold) - W140 S Class S500(sold) - W140 S Class 500SEL(sold) - W201 190E 2.3(sold)
bayhas is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 04-04-2008, 11:30 AM
Moderator
 
bayhas's Avatar
 
Date registered: Oct 2005
Vehicle: SL55, 300SE, GL450, Daytona 955i
Location: Lincoln / Boston - MA
Posts: 10,293
Mentioned: 8 Post(s)
Quoted: 324 Post(s)
Lifetime Premium Member
Garage
Send a message via MSN to bayhas Send a message via Yahoo to bayhas
Quote:
Originally Posted by Haku View Post
Yes the car will do this when it is cold - if this is happening ONLY when it's cold.
Haku, what Salem is describing sounds a hair too severe than the shift delay to me...

Garage:

Mercedes-Benz, W140 S Class S320 (AKA 300SE)

Mercedes-Benz, R230 SL Class SL55 (///AMG)

Mercedes-Benz, X166 GL CLass GL63 (///AMG)

Ducati 999 with Termignoni and CF

Former Mercs:
W164 GL class GL450 (sold) - R129 SL Class SL500 (passed on) - W163 M Class ML430 Designo (passed on) - W140 S Class 500SEL(sold) - W140 S Class S320(sold) - W140 S Class S500(sold) - W140 S Class 500SEL(sold) - W201 190E 2.3(sold)
bayhas is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W140 S-Class

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
gearbox problem Qzyn W163 M-Class 3 12-02-2007 04:40 AM
need help with my sl gearbox problem BANANA General Mercedes-Benz 3 01-22-2004 11:55 AM
need help with my sl gearbox problem BANANA R129 SL-Class 0 01-21-2004 07:03 AM
Gearbox problem nav_bhandher R/C107 SL/SLC Class 1 11-09-2003 07:07 AM
gearbox problem Göran G-Class 2 09-19-2001 02:43 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome