Sunroof not working - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 07-04-2011, 10:06 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jun 2011
Vehicle: 1985 Mercedes 500 SEC Euro
Location: Eugene, OR
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Sunroof not working

Hello, I am new here. I picked up my 500 SEC two weeks ago and so far, I am loving it. I will be doing more work to it, but it is coming along well. So, here's my question for right now. Last week I removed a bunch of aftermarket stereo wiring from the radio hole to the trunk, as well as from the battery to the trunk. Before I did this, my sunroof worked great. Since I did it the sunroof doesn't work at all. I have power going into the switch and out of the switch on both directions. I tested the sunroof motor and I can open and close the sunroof by manually giving it power and ground as needed. There is no power going to the plug-in however. Somewhere I must have unplugged a connector. Every wire that I removed was not connected to anything on at least one side of the wire, and most of them were not connected to anything on both sides. So, is there a plug somewhere that I may have accidentally unplugged somewhere between the sunroof switch and the sunroof motor?

Thanks for any help.
1lowscort is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 07-04-2011, 11:17 AM
Premium Member
 
foolio2's Avatar
 
Date registered: Oct 2009
Vehicle: 1986 420SEL/1995 E300D/4 BMW’s/2 Vanagon’s
Location: Indianapolis, IN
Posts: 1,026
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 3 Post(s)
Premium Member
Did u accidentally remove your ground getting rid of all those wires? There is a ground cluster right in front of the sunroof motor.

---------------------------------------------------------------------------------------------
1986 Black on Grey 420 SEL (560 Interior Swap)
1995 SapphireSchwarz - Cream - E300D Special Edition


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
foolio2 is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 07-04-2011, 11:56 AM Thread Starter
BenzWorld Junior Member
 
Date registered: Jun 2011
Vehicle: 1985 Mercedes 500 SEC Euro
Location: Eugene, OR
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Nope. I removed the two sets of RCA cables, the big power wire from the battery to the trunk, two power antenna wires (one for amp and one for the power antenna, which is broken so I'll deal with that later), and one wire that said on it to connect to the parking brake switch, which it was. The only two wires connected to anything on even one end were the parking brake switch and the big battery cable. Everything else was just loose wires. I just finished pulling out the front seat, back seat and half of the carpet to find no connectors on that wire except the switch and the one right in front of the motor. Ugh, back to work.
1lowscort is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 (permalink) Old 07-04-2011, 12:53 PM
Outstanding Contributor
 
mclare's Avatar
 
Date registered: Aug 2008
Vehicle: 2012 CL550 4MATIC Coupe
Location: Washington DC area - PAX River NAS
Posts: 9,983
Mentioned: 15 Post(s)
Quoted: 311 Post(s)
Send a message via Yahoo to mclare Send a message via Skype™ to mclare
Pm me your email and I will send you the electrical manuals. Also, I have replacement Hirschmann antennas with connectors if needed.

Current Stable:
2012 CL550 C4 4MATIC Coupe


Past cars:
1991-560 SEC AMG - Coupe - 199/261 - 300 HP Custom Built Motor - Highly Modified Coupe.
1990-560 SEL - Sedan - 199/261 - Stock. Euro Headlamps & Wipers
1987 560 SEC Black/Tan
1988 420 SEL Champagne/Brown



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
mclare is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 06-04-2019, 08:29 AM
BenzWorld Member
 
Date registered: Jun 2007
Vehicle: 00' ML55 AMG, 98' E430, 95' S320
Location: Downey, Ca
Posts: 61
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 14 Post(s)
Quote:
Originally Posted by mclare View Post
Pm me your email and I will send you the electrical manuals. Also, I have replacement Hirschmann antennas with connectors if needed.
Hi there, do you still have Hirschmann Antennas? For W123/126? Please let me know!

-J. Waters
MB Technician,
Toyota Technician
ASE Certified, 609 Certified,
Over a Decade of Experience
johnathan1 is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 06-04-2019, 10:26 AM
Moderator
 
ianrandom's Avatar
 
Date registered: Jul 2008
Vehicle: 1986/1990 W126
Location: Berkshire & Devon, UK
Posts: 12,920
Mentioned: 28 Post(s)
Quoted: 1171 Post(s)
Lifetime Premium Member
Old thread, mclare is unlikely to see this post. You'd do better to private message him, or give him a mention - @mclare

'86 420SE
'90 420SEC


Daily transport 9spd Giant DH Comp downhill bike
ianrandom is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 06-09-2019, 11:45 AM
Outstanding Contributor
 
mclare's Avatar
 
Date registered: Aug 2008
Vehicle: 2012 CL550 4MATIC Coupe
Location: Washington DC area - PAX River NAS
Posts: 9,983
Mentioned: 15 Post(s)
Quoted: 311 Post(s)
Send a message via Yahoo to mclare Send a message via Skype™ to mclare
Thanks Ian!

Sorry, I do not have any old antenna's remaining.

All my old parts are going to Brian Clifton, so check with him.

Current Stable:
2012 CL550 C4 4MATIC Coupe


Past cars:
1991-560 SEC AMG - Coupe - 199/261 - 300 HP Custom Built Motor - Highly Modified Coupe.
1990-560 SEL - Sedan - 199/261 - Stock. Euro Headlamps & Wipers
1987 560 SEC Black/Tan
1988 420 SEL Champagne/Brown



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
mclare is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Topic Author Forum Replies Last Post
sunroof not working injon C208/A208 CLK-Class 12 07-12-2012 11:27 PM
New car & no working sunroof jarrett sorensen W202 C-Class 1 04-02-2009 03:46 PM
sunroof not working ehizon C208/A208 CLK-Class 3 04-09-2007 09:21 AM
SunRoof Not Working, Blacksea W126 S,SE,SEC,SEL,SD,SDL Class 2 09-04-2006 12:31 PM
Sunroof nor working Help!! Guest (MBNZ) W124 E,CE,D,TD Class 3 07-24-2002 03:36 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome