Lost HP and Bad Mileage. - Page 8 - Mercedes-Benz Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #71 of 174 (permalink) Old 05-31-2019, 06:19 PM Thread Starter
BenzWorld Member
 
E3201995USA's Avatar
 
Date registered: Aug 2018
Vehicle: 1995 E320 Sedan
Location: United States
Posts: 309
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 72 Post(s)
Garage
(Thread Starter)
Guys I got some good news, I have been getting the CC/ISC module CAN Communication Error CEL many times, so I bought one off eBay for $80. Now my idle is so smooth compared to before. I still suspect a vacuum leak or something isn't right. I will wait till my CEL comes back and update you guys!
E3201995USA is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #72 of 174 (permalink) Old 05-31-2019, 06:45 PM Thread Starter
BenzWorld Member
 
E3201995USA's Avatar
 
Date registered: Aug 2018
Vehicle: 1995 E320 Sedan
Location: United States
Posts: 309
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 72 Post(s)
Garage
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by dtsdig View Post
Are you leaking anything out the back passenger corner of the block? I wonder if you have a head gasket allowing small amounts of coolant into the cylinders?
I will check when my engine cools down, no leaks on the floor accept some condensation. My diff is soaked in oil and I think it's leaking.
E3201995USA is offline  
post #73 of 174 (permalink) Old 06-05-2019, 11:11 AM
BenzWorld Veteran
 
Robert Kyle's Avatar
 
Date registered: Feb 2018
Vehicle: 1994 e320 coupe (sold), 1990 300CE ($400 beater)
Location: Seattle, WA, USA
Posts: 712
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 163 Post(s)
any update? Cleared the codes?
Robert Kyle is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #74 of 174 (permalink) Old 06-05-2019, 01:39 PM Thread Starter
BenzWorld Member
 
E3201995USA's Avatar
 
Date registered: Aug 2018
Vehicle: 1995 E320 Sedan
Location: United States
Posts: 309
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 72 Post(s)
Garage
(Thread Starter)
I don't know if I have a head gasket leak, I probably don't. I got a used idle speed control/ cruise control module, and idle is so much better, cruise control still works and has always worked. My car runs like crap in the heat it revs high and doesn't work when the engine jumps up to 100 degrees. MY CAR IS BOTHERING THE #### OUT OF ME, i WISH I COULD SIMPLY FIND THE ISSUE!!! No check engine light codes.
E3201995USA is offline  
post #75 of 174 (permalink) Old 07-05-2019, 04:44 PM Thread Starter
BenzWorld Member
 
E3201995USA's Avatar
 
Date registered: Aug 2018
Vehicle: 1995 E320 Sedan
Location: United States
Posts: 309
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 72 Post(s)
Garage
(Thread Starter)
GUYS I REALLY NEED HELP, My abs light has randomly been coming on and off and everything else has been normal like if had horrendous 10-13 mpg, sometimes I have to crank longer than usual then the car starts, and today I came home from a short drive and my head unit reset and the idle shot up to like 2-3,000 rpm, and abs light came on I checked my ovp relay i got used of ebay and the fuses were blown. My old one was fine I only changed it cause apparently, it causes weird starts and bad mpg, it is the original one model number 000 545 52 45 fuses never went out on the original one, it has one 15amp use, the used "updated" one 201-540-37-45 goes out within a month, I did some research and found out it might not be the right relay, What is the most reliable-updated ovp relay model for the E320 1995 M104.092 engine?
E3201995USA is offline  
post #76 of 174 (permalink) Old 07-05-2019, 04:51 PM
BenzWorld Elite
 
dude99's Avatar
 
Date registered: Nov 2009
Vehicle: 2003 Volvo V70 5 Speed
Location: Vancouver Canada
Posts: 1,743
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 119 Post(s)
Have you checked your alternator output? If it is putting out too much voltage the OVP may just be doing its job.

1989 JDM 420SEL The new project
2003 Volvo V70 5 Speed -Current Daily

1983 BMW 733i Fixed up and traded for above 420SEL
1997 E290 Turbo Diesel Wagon -traded for the volvo, an amazingly comfortable car to drive, great drivetrain, but the rust, oh my god the rust
1992 BMW 525i -traded in for E290
1990 Silver 300TE -Sold Loved the wagon, hated the M103
1985 Grey 380SE Diesel Conversion, 2.47 rear end, ABS -Sold, really should have kept this one
1979 Silver 300D "The Silver Slug" -Sold
dude99 is offline  
post #77 of 174 (permalink) Old 07-05-2019, 04:56 PM Thread Starter
BenzWorld Member
 
E3201995USA's Avatar
 
Date registered: Aug 2018
Vehicle: 1995 E320 Sedan
Location: United States
Posts: 309
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 72 Post(s)
Garage
(Thread Starter)
how do I check that?
E3201995USA is offline  
post #78 of 174 (permalink) Old 07-05-2019, 04:56 PM Thread Starter
BenzWorld Member
 
E3201995USA's Avatar
 
Date registered: Aug 2018
Vehicle: 1995 E320 Sedan
Location: United States
Posts: 309
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 72 Post(s)
Garage
(Thread Starter)
Why would it be putting too much voltage, how is that even possible?
E3201995USA is offline  
post #79 of 174 (permalink) Old 07-05-2019, 05:02 PM
BenzWorld Elite
 
dude99's Avatar
 
Date registered: Nov 2009
Vehicle: 2003 Volvo V70 5 Speed
Location: Vancouver Canada
Posts: 1,743
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 119 Post(s)
Voltage output is controlled by the voltage regulator, located in the alternator brush assembly. They can fail and allow the alternator to pump out too much voltage. Hence the OVP (Over Voltage Protection).

Start the car and measure the voltage over your battery at idle and and ~2000 RPM

1989 JDM 420SEL The new project
2003 Volvo V70 5 Speed -Current Daily

1983 BMW 733i Fixed up and traded for above 420SEL
1997 E290 Turbo Diesel Wagon -traded for the volvo, an amazingly comfortable car to drive, great drivetrain, but the rust, oh my god the rust
1992 BMW 525i -traded in for E290
1990 Silver 300TE -Sold Loved the wagon, hated the M103
1985 Grey 380SE Diesel Conversion, 2.47 rear end, ABS -Sold, really should have kept this one
1979 Silver 300D "The Silver Slug" -Sold
dude99 is offline  
post #80 of 174 (permalink) Old 07-05-2019, 05:47 PM Thread Starter
BenzWorld Member
 
E3201995USA's Avatar
 
Date registered: Aug 2018
Vehicle: 1995 E320 Sedan
Location: United States
Posts: 309
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 72 Post(s)
Garage
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by dude99 View Post
Voltage output is controlled by the voltage regulator, located in the alternator brush assembly. They can fail and allow the alternator to pump out too much voltage. Hence the OVP (Over Voltage Protection).

Start the car and measure the voltage over your battery at idle and and ~2000 RPM
Good news(I think). So I put my old original relay back and abs light hasn't come on and cel disappeared. Idle was smooth everything seems to be working, I just want a backup relay cause mine is 23 years old and is the original one, what is the best-updated version for my car?
E3201995USA is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Sedan Forums > W124 E,CE,D,TD Class

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome