108cdi self repairing clutch!!!!! - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 10-14-2012, 11:21 AM Thread Starter
BenzWorld Member
 
Date registered: Oct 2012
Vehicle: 2003 108cdi dualiner
Location: Bognor regis
Posts: 107
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
108cdi self repairing clutch!!!!!

Hello fellow merc heads.
Bit of a strange one here. About a week ago when I had a full load of 6 people in my 2003 dualiner I noticed the clutch was starting to slip ever so slightly when under heavy load. this has been getting increaseingly worse over the week to the point I had to drive with a very light foot and excelerate very lightly to be able to drive the van with out the clutch slipping.

Until tonight. While waiting outside the Co-op for the wife to grab a few bits and bobs the van was sat in neutral with the handbrake off and the clutch peadel up the van suddenly jolted. very gently and to begin with I though someone had reversed into me at a very slow speed but there were no cars near me. When the wife came out we drove off and the clutch diddnt slip at all. even putting it into 3rd and flooring it (which before would have caused the clutch to slip very badly) did nothing and the clutch was fine.

I have the van booked in to have the clutch changed at a local garage on tuesday but am now wondering if there is somthing else wrong with it. when the van is ideling there is a faint rattleing noise a bit like a broken speedo cable ( I do of course realise they are all electric on my van but its the only comparison I can think of) but have no idea what it is.

Anyone have any ideas/advice. seems really really odd to me and i have never experianced anything like it. The van has only done 90k.

any help would be gratefuly recived.
pongo2000 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 10-15-2012, 05:43 AM
BenzWorld Elite
 
gixxerpat's Avatar
 
Date registered: Sep 2005
Vehicle: Vito 280 ,ZX7r,gsxr 750, ,Z650 Cafe ,Benelli Tornado.Ford consul , Ford Pop , ,Chevy Astro,Dog,Wife
Location: IRELAND.
Posts: 1,467
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 18 Post(s)
Might be a case of the DMF starting to break up.........take the starter motor out and look for swarf.....

...Dont be a sheep.............
gixxerpat is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Vans/Trucks/SUV/Others > V-Class

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome