Mercedes-Benz Forum - Reply to Topic
Topic: *Help* M110 280e Engine Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes-Benz Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
06-12-2019 01:30 AM
Irfaan_ZA
Update

It's been a loooong road to this point,

The car has been in and out of the Mech shop. This last time I left it there for 3 months,

That being said, The fuel pump was replaced and so was the fuel pump relay. The mech has tested the car for the last few weeks and where it would usually leave him on the side of the road, it is actually hassle free (Touch Wood).

So I will be collecting this weekend and I sure do hope for the best
03-14-2019 05:41 AM
Rudi Raaths No tools needed, just take an old sparkplug with you next time. If it doesn't want to start, take off any plug lead from any sparkplug in the engine and put that lead on your extra sparkplug, ground it anywhere and let someone swing the starter, you will immediately see spark on the plug or no spark. Now you know, you have an electrical issue or if there is spark, then you have a fuel issue.
03-13-2019 06:33 AM
PlaneCrazy W126 280SE's are still common on scrap yards here in South Africa.

(Unfortunately for me, none with an ABS diff...)
03-13-2019 05:01 AM
VON This is why when I got my 280CE with a seized motor, I put in a turbo diesel instead of rebuilding the M110. With the car sitting 25 years not running, I didn't want the headaches and cost of the M110. The turbo diesel with a 5 speed is a joy to drive and starts every time. If you were in the US I would have every part you are looking for from the two 280CE's I have the parts off of.
03-10-2019 11:18 PM
Irfaan_ZA
Quote:
Originally Posted by Rudi Raaths View Post
Sorry to hear, have you figured out if it is fuel or spark, mine turned out to be the coil, it showed no symptoms but replaced with the correct blue high voltage Bosch coil from Diesel-Electrick and I am surprised with the allround better behavior of the engine.
Hey Rudi,

Not sure as yet, i had 0 tools or multimeter or anything. And being on the side of the N1 alone I couldn't even hear if the Fuel pump buzzed.

So fokkit, Im replacing the coil, fuel pump relay and fuel pump now. Im gatvol so just gonna do this and see.
03-10-2019 11:05 PM
Rudi Raaths Sorry to hear, have you figured out if it is fuel or spark, mine turned out to be the coil, it showed no symptoms but replaced with the correct blue high voltage Bosch coil from Diesel-Electrick and I am surprised with the allround better behavior of the engine.
03-10-2019 10:50 PM
Irfaan_ZA

And we back to square one

It happened again! I have no idea now what to do. It's going back to the mechanic this evening.
02-25-2019 03:14 AM
PlaneCrazy I'm happy for you. It's always the little things.
02-25-2019 02:55 AM
Irfaan_ZA And it's all systems go.

After sorting out the fuel pump relay it starts every time.
02-19-2019 10:42 PM
Nutz 4 Benz Think of it as smiles per gallon.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome